Aeronave Eurofighter Typhoon britanice au aterizat la Mihail Kogălniceanu

Patru aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF) au aterizat miercuri, 30 martie, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.
Detașamentul britanic, format din aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele patru luni.
Aceasta este cea de-a patra rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017, 2018 și 2021.
Misiunile de poliție aeriană, desfășurate în comun începând din anul 2017 și planificate în anul anterior dislocării detașamentelor, contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele aliate NATO.
Baza  militară de la Mihail Kogălniceanu se va transforma aidoma ca   o copie a unității Ramsmtein din Germania, cea mai mare bază militară nord americană și NATO în afara granițelor SUA. Baza va deveni un adevărat oraș NATO care va avea peste 10.000 de militari dislocați din mai multe țări precum și angajați civili.
Sosind în etape, dar în ritm accelerat, cei  peste 1.000 de soldaţi americani au  ajuns cu tot cu blindatele lor Stryker la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde se alătură celor circa 500 de trupe US Army care se află în România de mai multă vreme. Plecaţi din Baza Rose Barracks din Vilseck, Germania, cei 1.000 de militari americani care fac parte din Regimentul 2 de Cavalerie Stryker (2nd Cavalry Regiment) se regrupează cu tot cu blindatele lor Stryker la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu şi împreună cu colegii lor care se află deja în România, dar şi cu militarii români se pregătesc să demareze o serie de exerciţii pentru ridicarea gradului de interoperativitate.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share