19/09/2021

Ai grija de telefonul tau cu o asigurare premium Quickmobile!

Telefoanele sunt dispozitive pe care le folosim zilnic, iar pretul unui smartphone poate sa fluctueze intre 200 de euro si 1000 de euro. In Romania, gasim aceleasi brand-uri premium la fel ca in lumea occidentala, iar producatori precum Samsung, Sony, Apple, Motorola si LG ofera anual modele noi de telefoane smart sau tablete. Quickmobile este un magazin premium de la care pasionatii de astfel de dispozitive se pot aproviziona, dar si de unde pot beneficia de servicii de acoperire premium, precum garantie extinsa sau asigurare online casco.

O garantie extinsa, denumita uneori un contract de service, un contract de service sau un contract de intretinere, este o garantie prelungita oferita consumatorilor in plus fata de garantia standard pentru articolele noi. Garantia extinsa poate fi oferita de administratorul garantiei, comerciantul cu amanuntul sau producatorul. Garantiile extinse costa suplimentar si pentru un procent din pretul cu amanuntul al articolului. Ocazional, unele garantii extinse achizitionate pe mai multi ani afirma in scris ca, in primul an, consumatorul trebuie sa se ocupe in continuare de producator in cazul aparitiei unei defectiuni. Astfel, ceea ce este adesea promovat ca o garantie prelungita pe cinci ani, de exemplu, este de fapt doar o garantie pe patru ani.

Garantiile extinse au termeni si conditii care pot sa nu se potriveasca cu termenii si conditiile initiale. De exemplu, este posibil ca acestea sa nu acopere altceva decat defectarea mecanica din utilizarea normala.

O garantie extinsa este acoperirea pentru avarii electrice sau mecanice. Poate acoperi sau nu articole periferice, uzura, deteriorari cauzate de virusi de computer, gazare, intretinere normala, daune accidentale sau orice pierdere in consecinta.  Majoritatea autoritatilor de reglementare in domeniul asigurarilor de stat au aprobat includerea uzurii normale, a daunelor accidentale cauzate de manipularea, inchirierea autoturismelor si remorcarii, supratensiune si alte acoperiri, in plus fata de acoperirea standard pentru defectele de materiale si de manopera. Indemnizatia trebuie sa acopere costul reparatiei si poate include inlocuirea, daca este considerata neeconomica pentru reparare. Este important ca consumatorii sa citeasca si sa inteleaga termenii si conditiile oferite la punctul de vanzare. In produsele electronice de larg consum, garantiile extinse costa 20% pana la 30% din pret si ofera pana la 15% comision la unii comercianti cu amanuntul. Indiferent daca va ganditi sa achizitionati o garantie extinsa pentru laptop sau o garantie extinsa pentru AC, este important sa retineti ca il puteti achizitiona fie direct de la brand, fie de la un furnizor de servicii terta parte. In plus, furnizorii de servicii terti ofera avantaje suplimentare pe care este posibil sa nu le gasiti in cadrul garantiei marcii.

De exemplu, majoritatea garantiilor extinse oferite de marci ofera acoperire pentru aceleasi daune acoperite de garantia limitata standard. Acest lucru ar putea insemna ca garantia extinsa nu poate asigura acoperirea daunelor accidentale cauzate de scurgerile de lichide. Pentru a obtine un strat suplimentar de protectie, este posibil sa fie necesar sa cumparati polite de protectie accidentala oferite de marcile de televizoare si laptopuri, ceea ce se adauga la suma cheltuita pentru garantia extinsa. Garantiile extinse sunt garantii suplimentare care va vor proteja dispozitivele si aparatele in medie 3-4 ani. Daca produsul se deterioreaza dupa expirarea garantiei marcii, garantia extinsa asigura repararea produsului, indiferent de cate ori se defecteaza in perioada de garantie.

Acest tip de asigurare pentru telefoane sau alte dispozitive este necesara, deoarece pretul acestor dispozitive este in general destul de mare si nu se site niciodata cand se pot defecta sau pot fi avariate din greseala.

Alege ofertele de la Quickmobile si beneficiaza de  produse in premiera care iti permit sa afli ultimele noutati din lumea telefoanelor smart!

Quickmobile

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share