Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Alertele automate, aliatul afacerii tale: selectezi, urmaresti si eviti riscurile juridice si financiare

In afaceri, relatiile comerciale clar stabilite, colaborarea si comunicarea constanta vor transforma firma intr-un adevarat lider de piata. Daca ai parteneri pe care iti bazezi intreaga activitate ori o parte importanta din aceasta, trebuie sa fii sigur ca acestia isi respecta obligatiile. Asigura-te ca afacerea nu este in pericol. 

RisCo.ro

  • Sistemele automate iti salveaza afacerea

Stiai ca exista sisteme automate care urmaresc situatia firmelor de interes? Tot ce trebuie sa faci este sa selectezi companiile relevante si sa activezi alertele. Nu trebuie sa supraveghezi in fiecare zi statusul firmei, ci doar sa stabilesti lista firmelor pe care vrei sa le urmaresti. Alegi firmele. Primesti notificari. Stii cu cine sa nu colaborezi. Cunosti si domeniul de activitate, eviti si riscurile financiare.

 

Cum apar efectele negative in lant daca partenerul tau de afaceri este de incredere? De unde ai certitudinea respectarii termenelor de livrare sau plata? Mergi pe incredere? Si daca increderea iti va afecta clientii, vanzarile si va determina un trend descendent in piata pentru firma ta?

 

Firma garanteaza respectarea conditiilor contractuale? Care este relatia acesteia cu ceilalti furnizori ai sai? Onoreaza sau nu angajamentele fata de acestia?

 

Activeaza alertele zilnice si elimina nevoia de a verifica zilnic. Nu este un lucru rau, insa sistemele automatizate iti trimit informatiile pe mail actualizate, reale si conform datelor companiei. Astfel, te poti concentra pe strategii de crestere a vanzarilor, clienti si extinderea ariei de activitate.

 

Avand in vedere ca in antreprenoriat o firma depinde de alta, trebuie sa cunosti fiecare companie cu care colaborezi. De la date financiare si capacitatea maxima de livrare a marfii, la modul in care sunt administrati banii, astfel incat, firma sa nu depaseasca termenele de plata. 

 

  • Alertele, partenerul tau adevarat in afaceri

Dat fiind faptul ca o firma depinde atat de clienti cat si de furnizori, este necesar sa urmaresti activitatea in ansamblu. Clientul solicita produsul, iar furnizorul intampina probleme la livrare. Pierzi si clientul, si furnizorul. De aceea, verificarea firmei de interes este etapa pe care nu trebuie s-o eviti. 

 

Trebuie sa stii daca peste noapte se deschid procese in instanta, se institutie insolventa sau firma are intarzieri mari la plata. Monitorizeaza-ti clientii si furnizorii si afla modificarile economice, juridice sau operationale. Semnezi contractele si apoi te afli in situatia in care esti nevoit sa-ti recuperezi creantele.

 

  • Stabilesti lista de clienti si analizezi alertele primite

Incheie contracte doar cu firmele pe care le-ai verificat in prealabil. Urmareste activitatea furnizorilor tai si asigura-te ca nu-ti pierzi clientii. Fii la zi cu ultima modificare: nerespectarea termenelor de plata, deschiderea proceselor de insolventa, nivel ridicat de datorii restante. De ce sa risti? De ce sa pierzi timpul cu firme neserioase?

  • Monitorizezi. Eviti. Castigi.

Analizeaza alertele zilnice primite pe email. Accesibil, usor si rapid. Evalueaza stabilitatea financiara, credibilitatea si reputatia in piata, performanta vanzarilor si eventualele riscuri la care este supusa compania. Ce-ti arata alerta primita? S-au schimbat actionarii? Si-a deschis firma noi puncte de lucru? Au fost inregistrate pierderi mari la nivel financiar? 

 

Construieste relatii profesionale de lunga durata doar cu firmele eligibile din toate punctele de vedere: financiar, juridic, operational. Daca firma sufera schimbari majore, anticipeaza riscurile. Alerta prezinta o situatie pozitiva sau negativa precum cea a litigiilor, datoriilor restante la bugetul de stat sau a incidentelor de plata?

 

Urmareste evolutia partenerilor de afaceri si stabileste conditiile contractuale. Monitorizeaza activitatea acestora si estimeaza riscurile asociate colaborarii. Situatia financiara precara va determina in timp cresterea intarzierilor la plata si chiar deschiderea proceselor de tip faliment. 

 

Compania de interes inregistreaza plangeri din partea furnizorilor, clientilor si colaboratorilor? Un semnal de alarma pe care nu trebuie sa il ignori. Alege-ti colaboratorii care nu prezinta un risc in afaceri si castiga un parteneriat de lunga durata si profitabil.

 

Cu fiecare alerta primita esti mai aproape de o decizie asumata. Care sunt notificarile sistemului de alerta?

  • datoriile restante la stat
  • statusul ANAF: inactivitate fiscala, plata TVA si TVA la incasare
  • incidentele la plata si riscul de neplata pentru contractele aflate in derulare
  • schimbari juridice: noi actionari si administratori, deschidere noi puncte de lucru sau sediu
  • etapa procedurii de insolventa
  • inscrierile in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare

 

Asadar, sistemele automate de monitorizare si alerte portofolii de clienti iti ofera o perspectiva clara asupra stabilitatii financiare. Minimizezi riscurile, atragi clienti, cresti vanzarile si te impui in piata. O alerta primita, un risc eliminat. 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share