Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Alianța pentru Educație Remedială lansează Școala de Vară – un program gratuit pentru elevii din clasele V-VIII

Alianța pentru Educație Remedială lansează Școala de Vară – un program gratuit pentru elevii din clasele V-VIII București, 7 iulie 2021: Alianța pentru Educație Remedială (A.E.R.) anunță lansarea programului „Școala Remedială de Vară”, disponibil gratuit pentru elevii din clasele V-VIII la următorul link: www.aer.school.

Programul vine în sprijinul elevilor care au nevoie de educație remedială la limba română și matematică, fie că provin din mediul urban, din mediul rural sau din zonele defavorizate. Elevii cu cel mai bun progres pe parcursul programului vor primi 40 de burse pentru anul școlar 2021-2022, a câte 500 de lei lunar, timp de 5 luni, finanțate integral de Asociația Dedeman sub promisiunea “Planuri de Bine pentru Educație”.

Alianța pentru Educație Remedială este o inițiativă non-profit a unui grup de entități ce acționează în mediul școlar, care doresc să pună umărul la îmbunătățirea nivelului educațional al copiilor din România, sprijinind procesele de învățare și evaluare: Brio®, Kinderpedia, Magic School și Livresq.

Alianța pentru Educație Remedială creează un precedent de excepție pentru sistemul nostru de educație. Această inițiativă va veni în sprijinul a două mii de elevi de gimnaziu care vor beneficia gratuit de cursuri prin care să poată recupera materia pierdută în acest an școlar. În plus, va constitui un reper și un model pentru viitoarele politici publice privind diminuarea inechității din școlile noastre, punând la dispoziția celor cu putere de decizie experiență și strategii validate concret prin implicarea unui număr semnificativ de copii și profesori. Așa că, în finalul rândurilor de față, formula de încheiere nu va fi «vacanță plăcută», ci «hai, la treabă»” – Marcel Bartic, Coordonator educațional al Școlii AER.
Elevii se pot înscrie în program până în data de 31 iulie, iar profesorii până în data de 12 iulie.

Prima etapă a Școlii de Vară, după înscriere, constă în testarea sumativă pentru evaluarea nivelului de cunoștințe. Aceasta va fi realizată pe platforma www.brio.ro, iar pe baza rezultatelor obținute se vor forma mai multe grupe de elevi, în funcție de clasă și nivel. Toți elevii vor urma orele remediale online, pe web sau în aplicația mobilă, prin intermediul Kinderpedia, iar profesorii vor fi atent selectați de către MagicSchool.

Profesorii de matematică și de limba română care au reușit să se adapteze la exigențele învățământului online și au demonstrat că stăpânesc foarte bine tehnicile acestuia de învățare și evaluare sunt invitați să se înscrie pe pagina web a proiectului și, în urma unui proces de selecție, vor fi invitați să facă parte din echipa de profesori care va susține orele de educație remedială planificate pentru această vară. Vor fi remunerați pentru activitatea lor, vor fi pregătiți pentru a putea lucra cu instrumentele de educație digitală puse la dispoziție de companiile care s-au alăturat proiectului și vor beneficia de suport și consultanță pe toată perioada programului.

„Ne-am implicat cu tot sufletul în proiectul A.E.R. deoarece credem cu tărie că orice copil care își dorește să progreseze trebuie să aibă această șansă. Pe Kinderpedia, oferim fiecărui profesor și elevilor săi un instrument digital complet pentru activitatea de la clasă, un mediu de lucru prietenos și intuitiv, accesibil deopotrivă de pe web cât și din aplicațiile mobile native” – Daniel Rogoz, Co-fondator și CEO Kinderpedia.

Calendarul școlii remediale de vară va cuprinde două sesiuni de câte două ore pe săptămână, sub îndrumarea unor profesori dedicați. Orele remediale se vor desfășura online, sincron, pe platforma Kinderpedia. Se vor realiza lecții video, elevii vor primi teme, note și calificative, vor putea comunica prin mesagerie direct cu profesorii și vor avea acces zilnic la statistici de utilizare. Lecțiile asincrone vor fi concepute de către profesori pe platforma Livresq și elevii le vor lansa direct din Kinderpedia.

„Există carențe importante la nivel național în ceea ce privește nivelul de pregătire al elevilor și este nevoie să ne implicăm acum, în număr cât mai mare, pentru a salva viitorul acestor generații de copii. A.E.R. reprezintă, cu siguranță, un sprijin real pentru educația din țara noastră. Credem că prin efortul comun depus pentru «Școala Remedială de Vară» vom reuși să oferim o binemeritată gură de oxigen învățământului din România“ – Cosmin Malureanu, CEO Ascendia, LIVRESQ.

Așa cum am spus mereu, vom pune umărul la orice inițiativă care va veni în sprijinul copiilor. Pentru că orice punct câștigat în plus pentru un copil înseamnă pentru el o șansă în plus. Și educația ar trebui să fie despre asta, despre a-i oferi fiecărui copil toate șansele posibile” – Gabi Bartic, COO Brio.

Cursurile Școlii de Vară se vor încheia la finalul lunii august, când elevii vor trece printr-o nouă etapă de testare pe www.brio.ro, pentru a evalua progresul realizat. Tot atunci vor fi desemnați și cei 40 de bursieri cu cel mai semnificativ progres.

*****
Despre Brio®
Brio® este prima și singura platformă de teste digitale standardizate pentru elevii români. Prin testele școlare Brio® , elevii români din clasele I-XII își pot evalua obiectiv cunoștințele la principalele materii școlare și își pot îmbunătăți performanța la examene. Testele standardizate sunt dezvoltate pe baza unor principii științifice de măsurare (ramura științei care se ocupă de aceasta se numește psihometrie), astfel încât întrebările, procedurile de scorare și de interpretare să fie aceleași pentru toate persoanele care trec prin testul respectiv. Ele utilizează metode statistice complexe pentru a respecta principiile de fidelitate și validitate, adică acuratețe (lipsă de eroare) și adecvare (corectitudine, acoperirea teritoriului conceptual țintit). De aceea, sunt mult mai riguroase decât testele dezvoltate ad-hoc. Scorul unui test standardizat nu este supus subiectivității, el nefiind dependent de blândețea sau severitatea evaluatorului ori de lejeritatea ori dificultatea întrebărilor.
După fiecare testare, elevul și părintele sau profesorul primesc un raport de evaluare — Raportul Brio® — un document detaliat ce descompune în termeni foarte clari aspectele din subcapitolele analizate, indicând ce noțiuni sunt stăpânite deja de elev, respectiv pe cele pentru care e nevoie de aprofundare. Un instrument de ghidare și de informare obiectivă și acționabilă, este singurul tool de pe piața românească de educație digitală ce sprijină pregătirea și performanța susținută, identificând cu exactitate ariile unde elevul trebuie să mai lucreze pentru a fi competitiv față de colegii săi de generație.
Brio® este avizat de Ministerul Educației și Cercetării, Sistemul de Testare fiind un produs științific conceput pe baza programei școlare din România, conceptualizat de o echipă de profesori și experți internaționali în testare și psihometrie.
Despre Kinderpedia
Kinderpedia, este o soluție completă de comunicare și management dedicată educației. Ajută staff-ul școlilor și grădinițelor să salveze între 6 și 9 ore pe săptămână din timpul administrativ și să își concentreze eforturile către actul educațional. Oferă funcționalități complete de clasă virtuală – orar, predare video la distanță, prezență, catalog, carnet de note, modul de teme, distribuție documente – ceea ce o face soluția optimă pentru școală. Îmbunătățește implicarea părinților, printr-o interfață sigură și ușor de folosit. Oferă managerilor o perspectivă completă asupra tuturor activităților și comunicării din școală sau grădiniță. În plus, platforma oferă funcții de facturare automată, management financiar și plată online a taxelor școlii, prin integrarea cu sisteme de plată electronice.
Pe Kinderpedia sunt înregistrați astăzi peste 150,000 de utilizatori din aproximativ 2,000 de școli și grădinițe din Romania, dar și din Elveția, Peru, Iordania, UAE. Maple Bear CEE & UAE, ambele parte a celei mai mari francize educaționale canadiene, Maple Bear Global, au ales  Kinderpedia ca sistem unic de operare în toate unitățile din rețeaua lor.

Despre LIVRESQ (www.livresq.com)
LIVRESQ cea mai importantă platformă de creare de conținut educațional românesc, cu cea mai mare bibliotecă de resurse educaționale create de profesori din România și Republica Moldova, având peste 9600 de lecții digitale, din care 3006 publice, numărul acestora fiind în continuă creștere.
Comunitatea LIVRESQ este formată din peste 17.000 de cadre didactice ce activează în peste 5.400 de instituții educaționale.
LIVRESQ pune la dispoziția cadrelor didactice toate uneltele necesare pentru a crea lecții interactive moderne, adaptate noilor generații. Într-o lecție LIVRESQ se pot adăuga texte, galerii de poze, animații, audio, video, chestionare, asistenți educaționali, dar și resurse dezvoltate pe alte platforme, toate aceste acțiuni realizându-se fără a fi necesare cunoștințe de programare. Fiecare lecție dezvoltată pe LIVRESQ poate fi folosită apoi oricând, oriunde și de pe orice dispozitiv.
Peste 284 de lecții dezvoltate pe LIVRESQ sunt deja omologate de către Ministerul Educației și Cercetării din România.

Pentru mai multe informații:
Adelina Ionașcu
The Public Advisors
Tel: 0753 047 591
E-mail: adelina.ionascu@publicadvisors.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share