Alinierea camerelor de comerț românești la unul european

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, alături de alte instituții similar susține Propunerea Legislativă și pachetul de măsuri privind beneficiile și importanța modificării Legii335/2007, privind dezvoltarea mediului de afaceri românesc.
Principalele modificări ale proiectului de lege ar fi în număr de două: includerea tuturor antreprenorilor din România în Catalogul firmelor, care poate genera o vizibilitate mai clară , dar și o promovare a mediului de afaceri atât fizic cât și virtual.
Acest catalog v-a fi gestionat de către Camerele de Comerț, în vederea creării unui cadru optim pentru reconsolidarea atât a mediului de afaceri nașional , cât și a economiei țării.
O a doua modificare se referă la introducerea unui Certificat de competență, ca act obligatoriu necesar desfășurării activității urmare a înființării unui nou profesionist cu scopul de a crește calitatea actului commercial, în așa fel încât agenții economici să fie mai responsabili în îmbunătățirea activității economice.
Acest proiect de lege este spijinit în unanimitate și de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, alături și de susținerea relansării învățământului professional dual, pentru unele profesii cărora le lipsește calificarea, și orientarea spre acestea a factorilor de răspundere, prin gestionarea forței de muncă și adaptarea corespunzătoare a calificărilor la nevoile economiei reale.
De asemenea un alt aspect este și relansarea diplomației economice și modalitățile de gestionare a situației camerelor bilaterale , inclusiv prin intermediul registrului camerelor bilaterale.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș se raliază punctului de vedere privind rolul ce îl reprezintă camerele de comerț față de mediul de afaceri, pentru alinierea sistemului cameral românesc la cel European.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share