Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ample lucrări la infrastructura CF Bănița – Merișor- Crivadia din Valea Jiului

             
 Lucrările de REPARAȚII CAPITALE și REFACȚIE TOTALĂ aflate în execuție, la ora actuală, pe intervalul BĂNIȚA – MERIȘOR – CRIVADIA (fir I) înregistrează progrese pe ambele șantiere, cu un stadiu de execuție de 60% între stațiile MERIȘOR și CRIVADIA, interval care cuprinde inclusiv lucrări pe liniile III și II din stația Merișor, și de 29% între BĂNIȚA și MERIȘOR.
Lucrările sunt finanțate din fonduri de la bugetul de Stat, iar termenul de finalizare a lucrărilor pe întregul interval este anul 2024.
Valoarea alocațiilor din acest an pentru punerea în siguranță a liniei de cale ferată pe doua segmente feroviare importante de pe VALEA JIULUI este de 42,66 MILIOANE lei.
 Pe raza SRCF Timișoara se desfășoară, în prezent, și lucrările de tip QIUCK WINS, finanțate din fonduri nerabursabile PNRR, pe intervalul LIVEZENI – LUNCA JIULUI – PETROȘANI – PETROȘANI TRIAJ – BĂNIȚA (12,648 km), lucrări care au drept scop ridicarea restricțiilor de viteză tot până în anul 2024, iar stadiul de execuție pe cele 5 loturi întregistrează procente de 10% – 86%.

 Pe cele două șantiere feroviare deschise între BĂNIȚA – MERIȘOR și MERIȘOR – CRIVADIA, lucrările de reparații vizează atât componentele suprastructurii feroviare – terasament, prisma căii, material mărunt de cale șină, traverse, aparate de cale, bretele – pe o lungime a traseului de cca 11 km, dar și la instalațiile de semnalizare și centralizare, rețeaua de telecomunicații, poduri/podețe/tuneluri și pasajele la nivel cu calea ferată existente pe întregul traseu.
 Lucrările de reparații capitale și refacție totală a căii ferate pe intervalul Bănița – Merișor – Crivadia (fir I), care se vor finliza anul viitor, vor avea un impact direct în creșterea gradului de siguranță feroviară, prin restabilirea parametrilor tehnici ai liniei, în îmbunătățirea condițiilor de exploatare feroviară și, nu în ultimul rând, vor contribui la reducerea cheltuielilor pentru întreținerea căii.
 Lucrările de reparații capitale/refacție se execută la ora actuală pe următoarele zone kilometrice:
– între stațiile Bănița – Merișor (fir I), km 67+620 – 62+150
 -între stațiile Merișor – Crivadia (fir I), km 61+300 – 57+185
– stația CF Merișor, km 62+150 – 61+300, liniile III (fir I) și II (fir 2)
 TRENURILE de călători CIRCULĂ DOAR pe FIRUL II (din ambele sensuri) și cu restricție de viteză, în zona șantierelor deschise pe FIRUL I, între BĂNIȚA – MERIȘOR, km 67+620 – 62+150 și MERIȘOR – CRIVADIA, km 62+150 – 57+185
sursa: CFR Infrastructură
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin