Antioxidantii si masa musculara

 

 fit

Cresterea musculara se realizeaza datorita sporirii in dimensiuni a fibrelor musculare, prin retinerea de proteine musculare, iar atrofierea musculara este inlegatura cu scaderea continutului de proteine contractile. Acest lucru inseamna ca masa musculara este direct proportionala cu cantitatea de proteine contractile, care depinde de echilibrul dintre sinteza si descompunere.

Hormonii anabolici precum insulina, IGF-1 si hormonul de crestere stopeaza descompunerea proteinelor prin stimularea ratei sintezei proteice.

Hormonii catabolici precum cortizolul, determina atrofierea tesutului muscular, prin descompunerea proteinelor musculare. Pentru a putea preveni atrofia musculara, va trebui blocati anumiti hormoni precum cortizolul si a altor mediatori imunologici care influenteaza metabolismul proteic. Pe langa hormonii catabolici care descompun tesutul muscular, sinteza proteica poate fi influentata negativ si de reactii precum stresul oxidativ. Sa demonstrat ca stresul oxidativ este implicat in mai multe procese care influenteaza atrofia musculara precum dezechilibrul dintre productia de oxigen, abilitatea organismului de a elimina intermediarii reactivi sau de a repara stricaciunile produse de radicalii liberi.g

 blu

Antioxidantii sunt substante naturale care pot incetini sau chiar opri actiunea radicalilor liberi, adica oxidarea moleculelor. Antioxidantii sunt vitaminele si mineralele pe care le gasim in diferite alimente si care ajuta la prevenirea unor boli precum cancerul, boli ale inimii, ficatului, reumatisme, pana si procesul de imbatranire etc. Antioxidantii ca vitaminele C si E, seleniu, ceai verde si N-acetil-siteina pot juca un rol important in reducerea inflamatiei si a oboselii, reduc leziunile din interiorul fibrelor musculare si trateaza leziunile.

Utilizarea de antioxidanti (in special resveratrol, ceai verde, curcumina, Vitamina C si E) poate incetini atrofia musculara care are loc de-a lungul timpului asupra organismului uman. In cazul in care sunte-ti in cautarea unor solutii pentru intretinerea musculaturii pe termen lung, consumul de antioxidanti poate preveni distrugerile provocate de radicalii liberi si mentinerea acestora intr-o stare anabolica accentuata.

 

Vrei sa ai o dieta de calitate care sa-ti asigure toti nutrientii esentiali, ai nevoie de noi ponturi privind diversitatea alimentelor, iti doresti o alimentatie cat mai sanatoasa, esti nerabdator sa-ti atingi mai repede obiectivele sportive, doresti sa achizitionezi suplimente alimentare cat mai de calitate? Scrie-mi pe adresa de email, relateaza povestea si doleantele pe care le ai si ne straduim sa concepem o dieta si un program de suplimente alimentare cat mai adecvat nevoilor tale.


 Adrian Udrea- fitoterapeut, nutritionist

plantevindecatoare@gmail.com

Comentezi?

Logged as Adrian Udrea. Log out »

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share