Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Anus – Cauzele subtile ale imbolnavirii

fund1

Anusul este orificiul rectului, locul prin care las sa iasa deseurile de care nu mai am nevoie. Pe aici ies conflictele si resentimentele mele interioare. Problemele care pot aparea in aceasta zona sunt legate de a„retine ceva sau a da drumul la ceva”; de exemplu daca sunt copil si ma constip, sau imi murdaresc asternutul, acest lucru, se intampla, de obicei, pentru a ma razbuna pe parintii mei, pe care ii consider autoritari, manipulatori sau abuzivi. Am impresia ca cineva ma murdareste! Aici este locul evacuarii celor mai multe toxine din corp. Este o parte ascunsa a corpului, care corespunde de obicei, laturii mele inconstiente sicare, camufleaza uneori sentimente foarte dure, de violenta, de furie, de suparare.

De exemplu, in cazul in care am trait o situatie in care m-am simti abuzat, pe plan sexual, mai ales daca a existat o penetrare fortata. A trebuit „sa raman gol”, fie in sens propriu (sa ma dezbrac), fie in sens figurat (sa divulg un secret, sa imi exprim adevaratele emotii, ceea ce implica un anumit risc). Exista ceva in mine ce ma revolta si as vrea sa scot afara acel lucru, pentru ca nu pot digera ceea ce s-a intamplat. Mi se pare imposibil sa iert si exista o alianta (posibil alta, nu cea prin casatorie) care s-a distrus pentru totdeauna. Am un conflict de identitate, care ma ustura. Anusul se situeaza la nivelul bazinului, aproape de coccis si de prima chakra sau centru de energie, care face legatura dintre sine si univers. Are legatura cu baza energetica a corpului. Anumite frici interioare, stresul si emotiile se evacueaza prin acest orificiu. In cazul unei afectiuni, pot verifica urmatoarele situatii: Pe cine sau ce incerc sa ignor si retin in mine? Pana unde ma pot abandona? Sunt capabil sa ma relaxez si sa las viata sa ma indrume? Sunt pregatit sa traiesc noi senzatii ale vietii? Fata de cine sau fata de ce ma inchid?

Pot avea tendinta de a-mi retine emotiile negative, intr-atat incat ajung sa ma otraveasca. Ma pot agata de ceva sau de cineva, ceea ce imi provoaca multa durere interioara. Traiesc din complezenta, cand de fapt as vrea sa imi fac mie pe plac. Problemele care apar in zona anusului sunt de multe  ori in relatie cu felul in care ma raportez la bani.

Accept sa am incredere in mine, lasand sa iasa afara emotiile de care nu mai am nevoie si inlocuindu-le cu idei noi, cu atitudini pozitive si proiecte noi!

Abces anal

Abcesul este o masa de puroi provocata de frustrari sau de iritabilitate, cu privire la o situatie pe care nu vreau sa o las sa plece, careia nu vreau sa ii dau drumul, in cazul unui abces anal. Uneori, chiar daca ma retin, fac acest lucru fara sa vreau. Abcesul se va manifesta oricum. Este posibil sa fiu furios pe mine insumi, deoarece nu vreau „sa evacuez”, sa cedez, in fata unor fixatii mentale, care imi alimenteaza viata in prezent. Pot chiar sa simt o nevoie de razbunare, fata de o situatie din trecut sau fata de cineva pe care refuz sa il iert. M-am simtit umilit, jignit, ridiculizat. In viata de zi cu zi, manifest aceasta lipsa de a renunta la ceva, prin faptul ca, exista obiecte de care nu vreau sa ma separ si care totusi, nu mai au valoare sau sunt inutile.

Afirmatie: Aceasta afectiune imi transmite mesajul ca, trebuie sa accept sa am incredere in viata si in ceea ce este frumos in ea. Am incredere in ceilalti si, mai ales, ii iert pe oamenii din jurul meu. Ma abandonez si am incredere in viata.

Anus – mancarimi anale

Mancarimile au legatura cu remuscarile sau cu…. culpabilitatea, fata de trecutul meu apropiat. Exista ceva ce ma irita sau ma deranjeaza si ma simt vinovat legat de ceea ce trebuie sa retin sau sa las sa plece. Port o masca si imi ascund adevarata identitate. Regretele mele si furia mea pot fi cauzate de relatiile nesatisfacatoare, de un gol de iubire. Anulez anumite evenimente din trecut, pe care vreau sa le evacuez, cu orice pret.

Este important pentru mine sa accept sa imi ascult si sa cunosc satisfactia in toate aspectele vietii, deoarece culpabilitatea nu face decat sa imi infraneze evolutia, fara sa imi aduca niciun beneficiu.

Anus- dureri anale

Durerile anale (anita) are legatura cu…culpabilitatea. Ma simt rau, deoarece nu ma consider destul de eficient pentru a-mi realiza dorintele. Este o forma de autopedepsire, de iritare, din dorinta de a ma pedepsi intr-un mod care exprima o rana interioara, sensibilitatea mea, afectata in urma unui eveniment din trecut, pe care inca nu l-am acceptat. Poate fi vorba despre o culpabilitate (a mea sau a celorlati) traita in relatie cu sexualitatea mea. Simt o disperare puternica, care ma poate determina sa pierd sange si, uneori sa am o hemoragie. Imi impun o pedeapsa de mult timp si ma retrag in mine insumi. Pot accepta sa devin mai responsabil de dorintele mele, sa nu ma mai devalorizez in ceea ce sunt, sa nu mai ma impiedic sa traiesc si sa nu ma mai pedepsesc inutil.

As putea sa nu ma mai simt inconfortabil si sa o iau de la inceput, acceptandu-mi experientele trecute, prezente si viitoare si astfel, sa inaintez mai mult in viata. Nu ma mai distrug  si accept sa vad frumusetea pe care o manifest. Traiesc pentru mine, in loc sa actionez tot timpul, in functie de dorintele si asteptarile celorlalti.

Anus – fisuri anale

Fisurile anale sunt crapaturi superficiale, care determina sangerarea la nivelul anusului, ceea ce simbolizeaza o pierdere a bucuriei de a trai, in legatura cu o situatie pe care trebuie sa o schimb. Daca simt o tristete puternica, verific ce anume provoaca aceasta tristete si accept schimbarile din viata mea. Ma simt slab si vreau sa ma protejez de lumea exterioara. Vulnerabilitatea mea ma face sa stagnez, sa raman in pozitii bine stabilite. Prefer sa raman in unele situatii neplacute, in loc sa imi asum riscul de a merge inainte, spre necunoscut. Ma simt dezbinat, intr-o situatie: trebuie sa retin acel lucru sau sa ii dau drumul? Ma agat de ceea ce stiu. Devin autosuficient, nu mai am nevoie de ajutorul celorlalti.

Afirmatie vindecatoare: Accept sa spun acum: „destul!” celor care imi cer prea mult. Nu mai astept sprijinul celorlalti pentru a ma schimba. Imi elimin frustrarea, furia fata de o persoana sau un eveniment „care ma ustura” sau fata de care ma simt „cu fundul in doua luntrii”. Imi redobandesc locul care mi se cuvine. Imi afirm nevoile si incetez sa mai vreau sa fiu pe placul tuturor.

Anus – fistule anale

O fistula anala poate fi cauzata de o situatie pe care o traiesc si in care experimentez o furie, fata de ceea ce vreau sa retin si nu reusesc sa pastrez in mine. Este ca si cum as vrea sa pastrez vechi deseuri din trecut (vechi modele de gandire, emotii, dorinte) dar nu reusesc. Pot chiar sa am sentimente de razbunare fata de cineva sau fata de o situatie. Retin emotii din trecut, care sunt pline de ranchiuna. Afectiunea care apare este o fistula, un soi de canal anormal intre organe si piele. Aceasta indica faptul ca nu reusesc sa ma decid  intre planul fizic si cel spiritual, intre dorinte si detasare (in sensul larg). Am impresia ca nu ma misc. Ma inchid in lumea mea, in gandurile mele negre, ma simt incapabil sa comunic ceea ce simt. As avea nevoie sa ma consult cu cineva, dar prefer sa stau singur, sa-mi rumeg suferinta.

Afirmatie vindecatoare: Sunt deschis la nivelul inimii si accept sa golesc de tot aceste „cosuri de gunoi”, plin de idei negre, nesanatoase, aici si acum. Invat sa comunic liber ceea ce traiesc in prezent  si viata mea va deveni mult mai vesela si mai echilibrata.

Elimin cu usurinta si fara parere de rau tot ce nu mai imi este cu adevarat necesar in viata.

Rugaciune

„Doamne, te rog ajuta-ma sa ma vindec de aceste emotii dureroase. Te rog sa ridici aceasta povara pe care o duc de mult timp cu mine. Sunt dispus/a sa renunt acum la manie, resentimente, la incapacitatea de a ierta si de a-mi vindeca inima. Stiu ca imi poti arata o cale mai buna de a-mi trai viata. Prin eliberarea de aceste energii inferioare, voi putea experimenta iubirea si starea de pace. Te rog sa ma ajuti sa imi vindec in profunzime inima si sa ma protejezi, astfel incat sa nu mai fiu ranit.

Te rog, Doamne, ajuta-ma sa am credinta, incredere si optimism.”

Iti multumesc! Asa sa fie !

(Sursa – J.Martel, Doreen Virtue)

Sa va fie de folos!

Psiholog Psihoterapeut Recatej Luminita Luana

http://www.luminasufletuluitau.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share