04/12/2021

Anvelopele mașinii tale au probleme? Când trebuie să cumperi altele noi sau poți apela la alte metode pentru a le repara?

Dacă ești șofer, atunci una dintre situațiile în care nu îți vei dori niciodată să te afli este următoarea: te afli la volanul mașinii și, din senin, se aude o bubuitură groaznică de la cauciucuri. Reușești să ții vehiculul sub control cu mari dificultăți și scapi doar cu o sperietură mare. Însă nu îți poți continua drumul și va trebui să apelezi serviciile unui serviciu de remorcare.

Defectele anvelopelor nu apar mereu așa cum au fost prezentate mai sus, ci poți, uneori, să observi că acestea au o problemă dimineața, înainte de a pleca. În alte dăți, este posibil, ca proprietar al mașinii, să poți observa anumite daune mult mai devreme și poți lua măsurile necesare din timp.

În anumite situații, atunci când anvelopele au un kilometraj redus, deteriorarea uneia dintre ele poate fi gestionată ușor, iar un profesionist o poate readuce la o stare bună de funcționare. Acest lucru se referă, de obicei, la vulcanizarea anvelopelor.

Ce înseamnă, însă, această vulcanizare a anvelopei și cât este de convenabilă, în comparație cu achiziția uneia noi? Chiar merită la apelezi la serviciile oferite de o vulcanizare auto?

Iată ce trebuie să afli despre vulcanizarea anvelopelor:

Ce se întâmplă în timpul procesului de vulcanizare al anvelopelor?

Procesul de vulcanizare a anvelopelor nu a avut parte de o dezvoltare, așa cum s-a întâmplat în alte situații, când este vorba despre industria auto modernă. Primele informații despre această activitate provine din secolul XIX și sunt legate de numele lui Charles Goodyear.

Prin vulcanizare, se schimbă proprietățile materialului anvelopei, astfel încât aceasta să poată fi utilizată în continuare, fără nicio problemă. Procesul în sine creează anumite conexiuni între moleculele de cauciuc și este, de obicei, precedat de căutarea canalului ramificat, ce este închis cu un dop de cauciuc.

Anvelopa poate fi vulcanizată la o temperatură ridicată, în cazul cauciucului brut, sau la cea a camerei, cu ajutorul unor soluții speciale.

Trebuie, însă, să știi că anumite defecte ale anvelopei nu pot fi remediate prin vulcanizare, așa cum se întâmplă în cazul anvelopelor de mare viteză, care trebuie să reziste la sarcini foarte mari sau în cazul în care gaura din anvelopă este prea mare. Conform specialiștilor, doar dacă o gaură are sub 6 mm poate fi reparată prin vulcanizare.

Cât costă vulcanizarea anvelopelor?

Prețul pentru vulcanizarea unei anvelope depinde de anumiți factori, printre care atelierul sau procesul utilizat. Totuși, dacă iei în calcul cât de mult costă o anvelopă nouă, atunci, poate fi o variantă convenabilă să apelezi la vulcanizare.

De asemenea, vulcanizarea unei anvelope merită și în alte cazuri, precum:

  • Anvelopa are un kilometraj redus, fiind relativ nouă
  • Este necesar să se cumpere și cea de-a doua anvelopă de pe osie
  • Anvelopa defectă nu a avut nevoie până în acel moment de alte reparații
  • Nu este vorba despre o anvelopă de mare viteză
  • Nu ai posibilitatea de a achiziționa o nouă anvelopă

Când pot fi anvelopele defecte reparate?

Dacă ți-a intrat un cui în anvelopa mașinii, atunci trebuie să știi că acesta nu este un motiv pentru a cumpăra una nouă și a o arunca pe cea de acum la gunoi. Ai la îndemână varianta de a repara și vulcaniza anvelopa la un atelier auto. Și, mai mult, dacă vei compara prețul pe care trebuie să îl plătești pentru o anvelopă nouă și cel pentru vulcanizare, cea de-a doua opțiune este clar cea preferată.

Ține cont, însă, de faptul că, dacă această piesă este grav deteriorată sau de mare viteză, varianta vulcanizării nu este cea potrivită. În schimb, intră pe site pentru a alege modelul potrivit de anvelope pentru mașina ta. Nu uita că la fel de importantă este schimbarea tipului acestora în funcție de condițiile meteo.

Mașina a devenit indispensabilă pentru majoritatea oamenilor. De aceea, este foarte important să ai mereu grijă că totul este în regulă și nu există nicio defecțiune care ți-ar putea pune viața în pericol atunci când pleci la drum!

Sursa foto: shutterstock.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share