APIA mereu alături de fermieri

Seria sesiunilor de informare a fermierilor organizată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pentru promovarea exclusivă a măsurilor delegate de AFIR către APIA din Programul National de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, a ajuns astăzi, 21 iunie 2022, la Timișoara.
 Prin această amplă campanie de informare,   agenția își  propune să eficientizeze  implementarea măsurilor de dezvoltare rurală gestionate și să crească  gradul de absorbție a fondurilor europene aferente acestora.
 Măsurile vizate sunt Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 – Submăsura 8.1 – Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite, Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăţi pentru angajamente de silvomediu.
 ”Ca de fiecare dată, au răspuns pozitiv invitației noastre de a fi alături de fermieri, importante oficialități locale, respectiv  Mihai RITIVOIU, prefectul județului Timiș, Cosmin Gabriel TABĂRĂ, viceprimarul municipiului Timișoara și  Marian Constantin VASILE, administrator public în cadrul Consiliului județean Timiș, care au transmis mesaje de apreciere și susținere fermierilor. După un tur de forță de mai multe săptămâni prin toată țara, am ajuns astăzi în Banat, la Timișoara, unde am avut parte de o sală plină, de fermieri care știu că informarea temeinică este esențială,  pentru a accesa cu succes fondurile europene. Am avut o sesiune foarte interactivă, am discutat spețe concrete și cred că această întâlnire a fost benefică nu doar pentru fermieri, ci și pentru noi” a declarat domnul Adrian PINTEA, Directorul General APIA.
Persoanele interesate au putut pune întrebări legate de noile măsuri și au putut primit răspunsurile dorite.
” Astfel de campanii sunt binevenite, deoarece și noi, la rândul nostru, putem disemina în rândul fermierilor, toate  informațiile primite. Ne bucurăm că APIA Hunedoara este lider la nivel național în ceea ce privește absorbția fondurilor europene și pot să spun că,  reprezintă munca în echipă, devotamentul colegilor mei care au ajutat fermierii să-și întocmească documentațiile. Vreau să le mulțumesc celor  din administrațiilor locale, că au putut elibera adeverințele la timp, pentru ca, beneficiarii  noștri, să-și  depună dosarele în timp util. Noi, vom fi mereu alături de fermieri” a ținut să declare directorul executiv al APIA HUNEDOARA, ec. Veronica Topor.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share