Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Argonautas, prima coproducție româno-coreeană se joacă la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

”ARGONAUTAS este o interpretare a expediției Argonauților – cei 50 de eroi care l-au însoțit pe Jason și care, cu cincizeci de ani înainte de războiul troian, au mers să găsească Lâna de Aur. Este odiseea ființei umane moderne care pleacă în căutarea unui loc pe care să-l numească „acasă”, unde se poate exprima liber, fără constrângeri sociale și culturale. Lâna de Aur reprezintă într-adevăr descoperirea acestui loc de înflorire în care individul este purtat de valurile vieții și urmat de diferiți oameni care îi sunt profesori, prieteni sau contraexemple.


Profitând de povestea lui Jason, încercăm să înțelegem ideea unei călătorii, a migrației, a oamenilor din vechime în căutarea gloriei, a bogăției, dar și a sinelui… Problema migrației, a ciocnirii dintre culturi a fost întotdeauna o actualitate și cel mai bun mod de a o aborda este prin mituri străvechi, prin textele care au stat la baza civilizației europene.
Spectacolul de teatru apelează la mijloacele dansului, încearcă să facă un dialog al trupurilor dincolo de cuvinte. Corpurile vor desena în aer hieroglife de o frumusețe plastică cu ajutorul luminilor și a muzicii etnice (tobe, flaut, voci) care vor completa Forma.
De fapt aici nu vom încerca o simplificare a mitului ARGONAUTAS, nici o „viziune ermetică” ci o „impresie”, o imagine inspirată din trecut care își are rădăcinile în viitor… o imagine percepută printr-o lupă deformată care este estompată de suflarea emoțiilor.” ( Mc Ranin, regizor și managerul Teatrului Tony Bulandra Târgoviște)

𝐀𝐑𝐆𝐎𝐍𝐀𝐔𝐓𝐀𝐒 – Coproducția Teatrul Tony Bulandra Târgovişte & 𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐓𝐡𝐞𝐚𝐭𝐫𝐞 𝐀𝐬𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧, unică în România, va putea fi vizionată SÂMBĂTĂ, 𝟎𝟑 𝐈𝐔𝐍𝐈𝐄, în cadrul BABEL FAST, de la ora 𝟏𝟗:𝟎𝟎, în Sala Mare a Teatrului!
𝐁𝐈𝐋𝐄𝐓𝐄𝐋𝐄 se achiziționează de la 𝐂𝐚𝐬𝐚 𝐝𝐞 𝐁𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞 (Bulevardul Regele Carol I nr. 43, Târgoviște) sau se rezervă la numărul de telefon: 𝟎𝟐𝟒𝟓 𝟐𝟏𝟎 𝟎𝟒𝟔.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share