ARHIEPISCOPIA TARGOVISTE: „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”

Familia_crestina

Mergand pe rationamentul ca nu cred in casatoria dintre o femeie si un caine comunitar, nici in sexul cu minori – care chiar se pedepseste de lege- acceptand ca e dincolo de firea lucrurilor sa te casatoresti om cu pom sau sa dezgropi morti ca sa faci amor, sunt in asentimentul demersului Arhiepiscopiei Targoviste, acela de strangere de semnaturi pentru sustinerea precizarii explicite in lege, ca familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Biserica ortodoxa, are nevoie sa se apropie de oameni – ea insasi trebuie sa redevina umana. Din pacate, ultimii ani au scos la iveala fata unei organizatii interlope, care nu are nicio legatura cu binele nostru, al oamenilor obisnuiti. Preotul trebuie sa fie omul care sa stie sa te asculte, sa te sfatuiasca, iar biserica, in ansamblu, sa fie institutia care sa sprijine comunitatea. Va fi greu sa se schimbe un intreg sistem, insa cred ca in interiorul sau se afla preoti care pot face diferenta. Un prim pas este cel al constientizarii si legiferarii clare, ca familia se intemeiaza pe casatoria dintre un barbat si o femeie. Noi nu trebuie sa aducem la nivel de normalitate cazurile izolate, cazurile care sunt impotriva firii. E normal sa sprijinim acele persoane, acele entitati altfel decat noi, insa acestea nu trebuie sa devina modele. Drept pentru care apreciez efortul Arhiepiscopiei Targoviste si va prezint comunicatul de presa al acesteia:

Comitetul de inițiativă local central, constituit la nivelul județului Dâmbovita, în scopul promovării propunerii legislative a cetățenilor, privind revizuirea articolului 48, alin. 1, din Constituția României, a strâns, cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviștei, 155.705 semnături de susţinere, situându-ne astfel pe primul loc pe țară în cadrul acestei campanii.
Inițiativa de revizuire, în sensul precizării explicite că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, nu între soţi, aşa cum este acum, apartine „Coaliției pentru Familie„, o mișcare civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă celor care împărtășesc valorile familiei tradiționale.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințituui Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, Eparhia noastră a oferit sprijin acestei inițiative, deoarece familia, constituită dintrun bărbat și o femeie, reprezintă normalitatea, principalul fundament al societății noastre și premiza unei dezvoltări armonioase a tinerei generații.
Precizăm că la nivel național campania se va încheia în luna mai a acestui an, iar în urma validării acestei inițiative se va putea organiza un referendum prin care să se decidă inserarea, în Consituția României, a faptului că instituția căsătoriei are în vedere numai legătura dintre un bărbat și o femeie.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share