Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

ARHIEPISCOPIA TARGOVISTE: „Necesitatea promovării modelului de filantropie și slujire socială”

Rostul bisericii ortodoxe trebuie cu adevărat să rămână unul al sprijinului spiritual, al salvării aceluia care se îndreaptă către ea. Preotul trebuie să fie învățătorul, protectorul și prietenul enoriașului care îl caută. Pentru asta este nevoie de modele de purtare compasivă, de dăruire, de acceptare și înțelegere. IPS Sa, Părintele Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a ținut să evidențeze acestea toate în Parohia Șotânga și a subliniat necesitatea modelului de filantropie și slujire socială.

Marți, 6 decembrie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, însoțit de preoți și diaconi a săvârșit Sf. Liturghie în biserica cu hramul Sf. Ier. Nicolae a Parohiei Șotânga, Protoieria Pucioasa, eveniment liturgic la care au participat numeroși credincioși din localitate și din împrejurimi. La finalul sfintei slujbe, Înaltul Ierarh a binecuvântat si inaugurat noua cancelarie parohială, recent construită.
   Cu acest prilej, a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Bungetu, Protoieria Târgoviște Sud, pe tânărul Antoniu Florin Dincă, licențiat și masterat al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.


   În cuvântul său, Înaltul Ierarh a evidențiat personalitatea Sf. Ier. Nicolae, pildă de generoasă milostenie, bunătate, înțeleptă slujire și jertfelnică mărturisire a ortodoxiei credinței. I P S SA a subliniat necesitatea promovării modelului de filantropie și slujire socială, după modelul principiilor evanghelice pe care Sf. Ier. Nicolae l-a practicat.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, luni, 5 decembrie 2016, în cadrul parteneriatului dintre Biserică și Școală, cu ocazia sărbătorii Sf. Ier. Nicolae, Parohia Cătunu a oferit 160 de pachete la copiii din 4 localități: Cătunu, Bujoreanca, Hodărăști și Crivăț. Acțiunea a fost realizată la inițiativa Pr. paroh Cătălin Păun, cu ajutorul enoriașilor și a unor sponsori locali.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share