18/09/2021

Arhiepiscopia Targovistei a daruit rechizite elevilor

 foto_centrrul_social_crestin_prelucrat_9_septembrie_2016_copy

Aceste categorii defavorizate, copiii care trăiesc cu 84 de lei pe lună -alocați de guvern- ei sunt cei care au nevoie de ajutor.  În timp ce parlamentarii și-au votat pensii speciale și scot legi absurde pe bandă rulantă, guvernul dă ordonanțe la fel de anti-sociale. Românului de rand nu i-a mai rămas nicio speranță. 

Am primit pe adresa redactiei un comunicat de presă privind actele filantropice ale Arhiepiscopiei Targoviste. Rostul bisericii este acela de a oferi atât sprijin material, cât și moral. Biserica ortodoxă ar putea deveni un stâlp al acestor categorii defavorizate -bătrâni, copii, familii asistate- prin desfășurarea acțiunilor caritabile, prin apropierea de oameni. Deși am amendat jurnalistic derapajele unor reprezentanți ai BOR, atunci când s-a impus, la fel, felicităm orice demers pro bono și fiecare acțiune care are în centrul atenției, grija preoților față de enoriași, față de semenii lor.

scolar

   Vineri, 9 septembrie 2016, la Centrul Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, însoțit de Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, a dăruit rechizite școlare pentru 30 de copii, elevi, din care 22 de la Centrul Social Floare de Colț din Târgoviște și 8 din cadrul Apartamentului Social Protejat Sf. Ier. Nicolae al Centrului Social Creștin, în valoare de peste 3.000 lei.
   Precizăm că această acțiune se derulează, la inițiativa Înaltpreasfinției Sale, de fiecare dată, în apropierea inaugurării noului an școlar, devenind o tradiție a ultimilor ani.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

scolar_2

Distribuie acest articol Oficial Media
Share