Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

ATENȚIE: Pe Defileul Jiului se lucrează

După recentele incidente care au avut loc, prin căderile de pietre și rănirea unei pasagere cu un bolovan care a trecut prin parbrizul unei mașini și  mai ales după precipitațiile abundente și fenomenele seismice din ultimul an, s-a luat decizia ca, într-o perioadă de timp,  să se execute lucrări de punere în siguranță a arterei rutiere, care desparte Oltenia, de Ardeal.

Pe DN 66, Defileul Jiului, km 102+410-110+673, km 116+932-121+000, se execută acum lucrări de rănguire versanți, iar  traficul se va desfășura cu restricții de circulație. Menționăm că circulația se va închide alternativ,  câte 15-20 de minute pentru înlăturarea materialului căzut de pe versanți.

„Se va lucra în perioada 10.06 – 14.06.2024, cu posibilitate de prelungire, în funcție de volumul de lucru și în săptămâna 17-21.06.a.c. DRDP Craiova are acel contract cardu pe patru  ani de zile și am dat o nouă comandă,  pentru firma specializată în astfel de lucrări. Cu această nouă comandă, acoperim tot sectorul de defileu de verificat. Cum facem noi verificarea pe drum, alpiniștii utilitari fac asta pe versant”, a precizat Cristian Tudor, reprezentantul DRDP Craiova. Aceste verificări nu înseamnă că totul,  este 100% sigur. Pot apărea în urma viiturilor, ploilor puternice, sau a animalelor sălbatice. Este un sector de versant muntos, parc național, în care,  nu pot fi făcute și  alte tipuri de lucrări. Aici ar însemna să defrișăm pur și simplu zona, să montăm plase de protecție sau să torcletăm, dar acest procedeu este interzis în România” declarat Cristian Tudor, devla DRDP Craiova

Distribuie acest articol Oficial Media
Share