Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Atenție! Slime-ul creează dependență!Iată DE CE trebuie să prepari și tu unul împreună cu copilul tău!

Slime-ul a stârnit o adevărată nebunie în întreaga lume, copiii, adolescenții și adulții fiind deopotrivă fascinați de faimoasa jucărie lipicioasă. Youtuberi din toate colțurile planetei au câștigat sume fabuloase de bani de pe urma tutorialelor dedicate acesteia, iar frenezia pare că nu va lua sfârșit prea curând. 

Află, în continuare, de ce este atât de populară această minunată pastă modelatoare!

Iată 5 motive pentru care trebuie să încerci să faci și tu slime acasă împreună cu copilul tău:

 

  • Se prepară incredibil de ușor

 

Sunt mai multe modalități de a face un slime acasă, dar cea mai simplă, ieftină și sigură (non-toxică) rețetă implică amestecarea a trei ingrediente ”miraculoase” și anume: lipici lichid, pe care-l poți găsi online, la accesorii de birou de la eraft.ro, glicerină boraxată, care este disponibilă la orice farmacie și spumă de ras, pe care o poți cumpăra de la orice supermarket. 

Opțional, poți adăuga sclipici sau colorant alimentar.

 

  • Petreci timp de calitate alături de copilul tău

 

Chiar dacă ai o mulţime de lucruri de făcut, este esențial să îți faci timp pentru copilul tău. Pentru a construi împreună o relație sănătoasă și armonioasă, trebuie neapărat să-i oferi în fiecare zi atenția necesară. Acest lucru înseamnă să te deconectezi total de la orice altceva şi să petreci cel puțin o jumătate de oră exclusiv cu el. 

Prepararea unui slime este activitatea ideală pentru așa ceva, deoarece, în timp ce amestecați ingredientele, puteți discuta, râde și distra împreună. Acestea sunt momente magice care vă apropie și vă oferă multă energie amândurora.   

 

  • Te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres

 

Atunci când lucrezi la “fabricarea” unui slime, toată atenția ta este concentrată asupra modului de preparare. În acest fel, vei reuși să nu te mai gândești la nimic altceva, iar mintea ta se va relaxa complet. 

Specialiștii susțin că această activitate funcționează în același fel ca meditația, deoarece reușește să te îndepărteze de gândurile negative, care sunt principalii factori cauzatori de stres. Când strângi în mână jucăria lipicioasă, toată tensiunea dispare, creierul tău este stimulat și eliberează endorfine, acele substanțe miraculoase care te calmează și îți îmbunătățesc starea de spirit.

 

  • Îl ține pe copil departe de dispozitivele electronice

 

Orice activitate care îl ține pe copilul tău departe de telefon, tabletă sau televizor este mai mult decât binevenită. Aceste dispozitive electronice reprezintă un real pericol pentru cei mici, iar utilizarea lor în exces creează extrem de multe probleme. 

Specialiștii avertizează că dependența de gadgeturi poate crește agresivitatea la copii, îi poate transforma în ființe antisociale, făcându-i să-și piardă interesul atât pentru relațiile interpersonale, cât și pentru orice altă activitate creativă care înainte le făcea plăcere.

 

  • Creează dependență, dar una pozitivă

 

Odată ce ai început să faci un slime, nu te mai poți opri. Vei dori să te joci neîncetat cu pasta aceasta gelatinoasă și vei ajunge să ai o întreagă colecție, organizată în funcție de culori, mărimi și accesorii folosite (sclipici, biluțe, confetti și nu numai). 

Este o experiență senzorială deosebită, care creează o dependență pozitivă, de care te vei bucura împreună cu cel mic, așadar trebuie neapărat să încerci și tu.    

În concluzie, să prepari un slime nu este o mare filozofie, dar această activitate îți poate oferi beneficii nebănuite. Joacă-te și distrează-te alături de cel mic, creând cea mai amuzantă și mai colorată jucărie și vei observa cât de minunat te vei simți după aceea!  

Sursa foto: Shutterstock.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share