Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Au fost alesi cei 12 participanti la a treia editie a rezidentei New Draft

New Draft, prima rezidenta online de dezvoltare de scenarii de lunga durata din Romania, si-a ales proiectele participante la editia a III-a.

”Numarul de aplicatii a fost similar cu anii trecuti – 50 de proiecte pe 12 locuri, insa selectia a fost mult mai complicata de data asta. Citind, am realizat ca New Draft a devenit un safe space pentru multi dintre fostii participanti. Si este minunat sa vedem asta, ca ceea ce ne-am dorit cu acest program chiar se materializeaza.

Am primit aplicatii si de la oameni care fusesera pe lista scurta in anii trecuti si a fost o placere sa descoperim scenariile finalizate ale proiectelor propuse anterior, dar si schitele unor noi povesti captivante. Calitatea a crescut, experienta la fel. Este un semn fabulos de bun si ne pare sincer rau ca New Draft e doar unul, cu doar 12 locuri. Le multumim tuturor celor care au aplicat pentru increderea acordata programului nostru.

Selectia de anul acesta este cea mai variata de pana acum. Ne entuziasmeaza teribil si proiectele si oamenii din spatele lor. Fara spoilere de data asta. Ne apucam de treaba si ne auzim cu detalii la pitch-ul din octombrie”, spune Craita Nanu, trainer New Draft.

Cei 12 participanti si proiectele care vor fi dezvoltate in perioada iulie-octombrie 2024 sunt:

„Bobo“ – Cristian Dorobantu

„Boudoir Buddha Bar“ – Alin Boeru

„Ce ar face Aki?“ – Daniel Popa

„Chemarea“ – Andra Hera

„Ductil“ – Ioana Turcan si Razvan Oprescu

„fara titlu“ – Rares Rosca

„Mihalea“ – Teodora Savu

„Pauza in publicitate“ – Horia Cucuta si George Ganea

„Sonet pentru Sir Bob“ – Lavinia Braniste

„Tinere sperante“ – Bogdan Drumea

„Tulbure“ – Irina Hutu

„XXS“ – Stefania Maftei

In total, anul acesta, 50 de aplicanti din Bucuresti, Chisinau, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi si-au inscris proiectele la editia a treia a rezidentei New Draft. Selectia a fost realizata de Iulia Rugina (regizoare, scenarista si consultanta de scenarii), Ana Agopian (scenarista si regizoare de film, consultanta de scenarii) si Craita Nanu (selectionera, curatoare de film si consultanta de scenarii).

Prima sesiune dedicata intalnirilor de feedback, atat in grup cat si one to one, se va desfasura fizic intre 29 iulie si 2 august. Cea de-a doua serie de intalniri (28 – 30 august) va fi online, iar participantii vor avea oportunitatea de a primi feedback de la producatori de film si membri importanti ai industriei cinematografice romanesti. In cea de-a treia sesiune de lucru (23 – 27 septembrie) participantii si trainerii se vor intalni fizic pentru a finaliza lucrul la proiecte si pentru a pregati pitch-ul programat pentru luna octombrie.

New Draft #3

Organizat de Control N si co-finantat de Asociatia Fondului Cultural National* (AFCN).

Parteneri: Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” (UNATC) si Centrul National al Cinematografiei din Republica Moldova

Parteneri media: Happ.ro, Liternet, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Revista Golan

* Proiectul nu reprezinta in mod necesar poziţia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share