Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Au început lucrările de construcție la a treia autogară din municipiul Târgoviște

Au început lucrările de construcție la cea de-a treia autogară din municipiului Târgoviște, a precizat astăzi, primarul Daniel Cristian Stan. Autogara, situată pe bulevardul Unirii, unde este acum sediul operatorului de transport târgoviștean, va fi monitorizată video, va dispune de sistem de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi dotată cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, precum și spații administrative, mai adaugă edilul.
Declarații pe larg:
”Intervențiile fac parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia, în linii mari, au fost reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, sunt construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței (autogara și depoul de pe Calea Ialomiței fiind în proporție de peste 90% finalizate) și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.
Valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 lei, fără TVA, finanțarea este asigurată din fonduri europene.
Reamintim faptul că transportul local târgoviștean a cunoscut investiții fără precedent în ultimii 2 ani, iar intervențiile continuă.
 În afara proiectului amintit, au fost achiziționate nu mai puțin de 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, iar prin proiectul intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale).
Investiția, depusă în cadrul parteneriatului Primăria Târgoviște – Primăria Șotânga, constă în achiziția a:
✅ – 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 m) dotate;
✅ – 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază;
✅ – 7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu;
Valoarea investiției este de 68,075,969.07 lei, TVA inclus, este finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local și a fost deja aprobată”, a explicat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, pe pagina de facebook.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share