02/12/2020

Au început lucrările la Parcul de la UM Gară din Târgoviște

Astazi a fost marcat debutul lucrarilor aferente proiectului „Amenajare Parc Public de Agrement si Loisir UM Gara”. Intr-o conferintă de presă, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan a oferit detalii referitoare la noua investiție  în valoare de 7.080.721,49 lei și cu termen de execuție 12 luni, fiind denumită ”cea mai importanta etapa de dezvoltare urbanistica a municipiului Targoviste din ultimii 30 de ani”.

”Pe o suprafata de 16.481 mp, situata pe locatia fostei UM Gara, in vecinatatea noului mall, se construieste un parc public de agrement, investitie care, in afara amenajarii unei suprafete de peste 14.000 mp. ca si spatiu verde, presupune construirea in plus a unei piatete si a unei fantani arteziene, a unui loc de joaca, a unei zone de fitness, a unei biblioteci in aer liber, dar si amenajarea aleilor pietonale si a pistelor pentru biciclete.

Spatiul verde presupune zone cu vegetatie bogata si peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori si arbusti din specii rasinoase si foioase si se vor amenaja zone cu flori. Va exista si un sistem automat de irigatii. Iluminatul ambiental se va realiza cu stalpi de iluminat si corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi si proiectoare.

Vor fi amplasate cismele si toalete, iar parcul va fi dotat cu banci, cosuri de gunoi, rastele si o statie de biciclete.
Valoarea investitiei este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, durata de executie maxima este de 12 luni, iar sursa de finantare a lucrarilor amintite este asigurata prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 4, Prioritatea de Investitii 4.2, “Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului”.

Tot in zona, in paralel cu edificarea noului Complex Comercial (mall) se deruleaza si lucrarile de asfaltare a drumului de legatura dintre Bulevardul Regele Carol I si strada Petru Cercel, investitie realizata de catre Consiliul Judetean Dambovita.

Totodata, Primaria Targoviste va asigura un acces facil dinspre bulevardul I.C. Bratianu, prin largirea strazii Neagoe Basarab, va crea o noua artera de acces in Aleea Trandafirilor dinspre cartierul CFR si vor fi realizate locuinte ANL.

Toate aceste obiective de investitii contureaza deja cea mai importanta etapa de dezvoltare urbanistica a municipiului Targoviste din ultimii 30 de ani.” a declarat Daniel Cristian Stan.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share