Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

AUDIȚII PENTRU AUTORIZAREA ARTIȘTILOR STRADALI

În urma aprobării prin HCL nr. 312 din 25.07.2023, a Regulamentului privind autorizarea activităților cultural-stradale în Municipiul Timișoara, Casa de Cultură îi invită pe artiștii stradali să se înscrie la procedura de autorizare anuală, care va avea loc în perioada 25-29 septembrie, în Sala Lira, a Casei de Cultură.
Înscrierea presupune completarea formularului disponibil pe site-ul Casei de Cultură (www.casadeculturatm.ro) sau fizic, la sediul instituției, în perioada 11-22 septembrie.
Odată completat, formularul va fi trimis pe mailul office@ccmt.ro sau va fi depus la sediul instituției, în perioada mai sus menționată, de luni până vineri, în intervalul orar 14:00-16:00.
Audițiile vor avea loc în perioada 25-29 septembrie, zilnic între orele 10:00-13:00. Programul detaliat, pe zile și pe ore, al audițiilor, va fi comunicat vineri, 22 septembrie, pe site-ul și pe pagina de Facebook a Casei de Cultură.

Reamintim celor interesați că :
– Activitățile cultural-stradale pot fi performate de persoane sau grupuri de până la 5 persoane cu vârsta de minim 16 ani, cu sau fără studii de specialitate. Dacă mai mulți muzicieni/artişti (maxim 5) doresc să lucreze împreună, aceștia se pot asocia și pot aplica pentru un singur aviz. În această situație, avizul va fi eliberat reprezentantului grupului respectiv, iar în anexă vor fi trecuți restul de participanți/membri.
– Calificativele acordate de membrii comisiei vor fi între 1 și 10 puncte. Aviz vor primi doar persoanele care obțin calificative de minim 7 puncte din partea fiecărui membru al comisiei;
– Formele de evaluare sunt următoarele:
a. Audiție – pentru artiștii-interpreți, muzicieni (repertoriul trebuie să cuprindă minim 10 piese, pe care le va comunica, înainte de evaluare, comisiei);
b. Prezentarea unui moment teatral – pentru actori (repertoriul trebuie să cuprindă minim 3 momente, pe care le va comunica, înainte de evaluare, comisiei);
c. Prezentarea unui moment coregrafic – pentru dansatori (repertoriul trebuie să cuprindă minim 5 montări coregrafice, pe care le va comunica, înainte de evaluare, comisiei);
d. Portofoliu de lucrări artistice și o probă de practică demonstrativă a abilităților în domeniu – pentru solicitanții din domeniul artelor vizuale.
Suportul muzical va fi adus la evaluare, pe stick USB, Casa de Cultură punând la dispoziție o boxă mobilă. În cazul în care momentele pregătite necesită alte dotări, acestea vor fi aduse de către fiecare artist în parte.

– În funcție de nota obținută, artiștii își pot desfășura activitatea astfel:
a. Pentru Piaţa Victoriei, Piața Libertății, Piaţa Unirii, Piața Sf. Gheorghe, Platoul din fața Parcului Central, Str. Mărăşeşti, Str. Lucian Blaga, Str. F. Griselini, Str. Eugeniu De Savoya, Str. V. Alecsandri, Str. Fără Nume, Str. Gen. Praporgescu, Str. Enrico Carusso, Str. Sergent Constantin Muşat, Str. Radu Negru, Str. Florimund Mercy, Str. A. Pacha, Str. D. Cantemir, Str. V.V. Delamarina, Str. J. Bolyai, calificativul minim necesar este 8;
b. Pentru Platou Sinaia, Piața Traian, Piața Țarcului, Piața Romanilor, Parcul Alpinet, Str. I.I. de la Brad, Str. Holdelor, Piața Nouă, Str. Veronica Micle, Str. Al Russo, Str. Tabor, Str. Bogdăneștilor, Str. Herculane, Str. Ismail, calificativul minim necesar este 7.

Artiștii care solicită autorizare temporară, ocazională (studenți, turiști etc. care locuiesc temporar la Timișoara) pot depune cererea de autorizare în orice moment al anului, aceasta fiind supusă analizei, în cadrul unei ședințe extraordinare a comisiei, care se va întruni în mod special, conform regulamentului. Autorizarea temporară este de maxim 30 de zile și poate fi reînnoită de maxim două ori, pe parcursul unui an.

Pentru detalii, vă stăm la dispoziție la telefon 0256-498214, zilnic, între orele 9:00-16:30.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share