Deputat Aurelian Cotinescu (PNL Dâmbovița), a transmis un mesaj cu privire la modul subiectiv, sau lipsit de informații exacte, pe care românii obișnuiesc să-l adopte atunci când vorbesc despre economia țării, a nivelului de trai și în general a condiției sociale.
Acesta susține că față de anii 90, salariul mediu în România a crescut de la 70 de euro la 1000 de euro, în 2024, iar exporturile au atins cifra de 100 de miliarde de dolari, față de 5 miliarde de dolari pe an.
”Am tot auzit că lucrurile nu merg bine în România.
Produsul intern brut în 2024 s-a apropiat de valoarea de 400 de miliarde de dolari adică echivalentul PIB-ului Ungariei, Bulgariei și Republica Moldova, toate la un loc. Cresterea economică a fost mai mică, este adevărat, dar constantă în ultimii ani de zile și asta în condițiile în care economia Germaniei sau Austriei sunt în plină recesiune.
În 2024 exporturile din România au fost de 100 de miliarde de dolari. Știți cât exportam în anii 90? 5 miliarde de dolari pe an. Adică de 20 de ori mai puțin decât acum.
Ce exportăm? Mașini, componente auto, componente de aviație, tramvaie, locomotive, cauciucuri, produse cerealiere, produse de origine animală, aluminiu, mobilă și multe alte lucruri.
Am depășit Italia la nivelul exporturilor auto. În momentul de față, Sandero este cel mai vândut model la clasa sa în Uniunea Europeană. Cele mai mici salarii din Europa? Real, salariul mediu a crescut de la 70 de euro cât era în anii 90, la 1000 de euro cât este în 2024. În ultimii 20 de ani, salariul mediu a crescut de 5 ori. Prețurile au crescut doar de câteva ori”, a precizat Aurelian Cotinescu, deputat PNL Dâmbovița.
Vezi declarația video aici: https://www.facebook.com/reel/1026809682810633
Ce mai spun datele statistice
În luna decembrie 2024, în România, exporturile au însumat 6.58 miliarde euro, iar importurile 9,91 miliarde euro, rezultând un deficit de 3,33 miliarde euro. Faţă de luna decembrie 2023, exporturile au crescut cu 7,1%, iar importurile au crescut cu 3,5%.
În anul 2024, ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de grupele de produse: maşini şi echipamente de transport (47,0% la export şi 36,4% la import) şi alte produse manufacturate1) (28,5% la export şi 28,6% la import).
In totalul exporturilor vedem că primele 5 judete (București, Timiș, Argeș, Brașov și Ilfov) generează circa jumătate din totalul exporturilor României.
Principalele grupe de mărfuri exportate de firmele cu sediul social în București au fost: mașini și aparate, echipamente electrice și părți ale acestora (24,1%), produse ale regnului vegetal (22,4%), produse minerale (13,2%), produse ale industriei chimice (6,1%), produse alimentare, băuturi, lichide alcoolice și oțet, tutun (5,4%), metale comune și articole din acestea (5,1%), vehicule și echipamente auxiliare de transport (3,6%), instrumente și aparatură optică (2,9%), materiale textile și articole din acestea (2,5%), încălțăminte, pălării, umbrele (1,8%), aceste zece grupe deținând o pondere de 87,1% din exportul firmelor bucureștene.
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cum poți să cumperi titluri de stat online cu dobânzi neimpozabile și avantajoase
Aproape 1000 de localități din 38 de județe din țară vor fi conectate la internet
Donald Trump deportează membrii periculoși ai unor bande în El Salvador. Închisoarea nu permite vizite, educație sau activități recreative. Deținuții nu au voie să iasă în aer liber
Au fost aprobate fondurile pentru biletele de tratament balnear pentru pensionari și asigurați ai sistemului public de pensii
O nouă categorie de pensionari va primi un sprijin financiar de Paște și Crăciun
Piperea: Decretele de grațiere semnate de Biden sunt nule. Fauci poate fi trimis la pușcărie
LIFE STYLE
Venus retrograd în Berbec, 2 martie-13 aprilie. Dorință de independență și impulsivitate
Bijuterii premium la prețuri accesibile – Stil și eleganță pentru tine
Rochii de primăvară pentru un nou început plin de culoare
Tendințe în încălțăminte: Ce va fi la modă în sezonul următor?
CINCI activități simple pentru a stimula creativitatea copiilor tăi
SPIRITUALITATE
Comemorarea a 68 ani de la trecerea în eternitate a marelui sculptor Constantin Brâncuşi la Mănăstirea Lainici
Energia divină este necesară pentru ca un om și urmașii lui să supraviețuiască
Pr. Arsenie: E ușor să spui: “Uite ce a făcut!”, dar tu nu știi de ce a făcut și nici nu-i cunoști întoarcerea lui cu lacrimi
Pentru ca un bărbat să devină puternic din nou, el trebuie să primească greutăți
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Premieră în sistemul public de sănătate din România
Curele de slăbire repetate, cea mai sigură cale de a încetini metabolismul
EU4Health trage un semnal de ALARMĂ: nu există încă informații despre program și granturile pentru 2025
Ce să faci dacă ai un atac de panică, simţi frică, agitaţie sau o stare nervoasă
Robert F. Kennedy Jr, noul ministru al Sănătăţii, a declarat război împotriva zahărului și produselor ultra-procesate
O colaborare sporită în implementarea spațiului european de date privind sănătatea (EHDS)
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Serviciul de trotinete electrice TroTM va fi retras.
Aurelian Cotinescu: Legea Prosumatorilor a primit aviz favorabil în Comisia de Industrii a Camerei Deputatilor
Cum poți să cumperi titluri de stat online cu dobânzi neimpozabile și avantajoase