Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Aurelian Cotinescu: Legea PNL permite 4 zile pe lună de muncă la domiciliu pentru părinți

Aurelian Cotinescu, secretar general al PNL Dâmbovița, este alături de legea promulgată astăzi de Klaus Iohannis, cu privire la salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 11 ani. Astfel, părinții beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condiţiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii.

Aurelian Cotinescu: Ca părinte, înțeleg perfect importanța timpului petrecut alături de copii

Angajații trebuie să știe că legea PNL permite 4 zile pe lună de muncă de la domiciliu pentru părinți. Salariații care au copii în vârstă de până la 11 ani pot beneficia de un program flexibil de lucru. Măsura inițiată de liberali vine în sprijinul familiilor din România. Ca părinte, înțeleg perfect importanța timpului petrecut alături de copii.  Legea sprijină părinții să-și urmeze cariera, oferind totodată atenția și îngrijirea cuvenită copiilor.  Susținem în acest fel natalitatea, printr-un echilibru între viața de părinte și viața profesională. Legi bune astăzi, pentru generații sănătoase în viitor!, a transmis secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu.

În situaţia în care ambii părinţi sau reprezentaţi legali sunt salariaţi, cererea va fi însoţită de o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte sau reprezentant legal din care să rezulte faptul că, pentru aceeaşi perioadă, acesta nu a solicitat concomitent desfăşurarea activităţii în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă.

Prin derogare de la prevederile Legii nr. 81/2018, salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în aceste condiţii au obligaţia să dispună de toate mijloacele necesare îndeplinirii atribuţiilor care le revin potrivit fişei postului, mai prevede legea promulgată.

Inițial, proiectul de lege se referea doar la părinții copiilor de până la opt ani, dar deputații au decis în forma finală majorarea limitei de vârstă în cazul copiilor, aceasta ajungând până la 11 ani.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share