Aurelian Cotinescu, mesaj pentru tinerii liberali: ”Faceți politică pentru oameni, cu credință și fără să aveți mari așteptări”

Aurelian Cotinescu, secretar general al PNL Dâmbovița, a transmis un mesaj, în cadrul alegerilor Tineretului Național Liberal Dâmbovița, care au avut loc astăzi la Cinema Independența din Târgoviște.

Liderul PNL a vorbit cu sinceritate despre propriul drum în cariera politică și a punctat că, fără vise, fără planificare și foarte multă muncă, nu se pot atinge nici rezultatele pozitive. Știm cu toții că este cu adevărat greu să mobilizezi tinerii și să-i încurajezi să mai creadă sau să participe la viața social-politică. Însă așa cum foarte corect a subliniat Aurelian Cotinescu, totul începe cu un vis. Și oamenii buni și faptele bune există, și buna credință, și toate mijloacele prin care o comunitate are nevoie să se dezvolte. Trebuie doar ”a se vrea face”. Oamenii chiar sfințesc locul.

Redăm mesajul integral:

Aurelian Cotinescu:

”Este foarte greu să găsești un discurs în fața tinerilor, care să captiveze și să-i mențină atenți pentru o perioadă de timp. De aceea, am ajuns să apelez la înțelepciunea străbunilor noștri liberali, ai acestei nații, la Brătieni.

Tineri liberali, vă propun ca astăzi să vorbim prin noi înșine. Știm că este sloganul PNL, lansat acum mai bine de 100 de ani în urma, de Vintilă Brătianu, privind doctrina economică a României acelei perioade. Vă propun ca acesta să fie sloganul vostru care să definească modul de a acționa și de a trăi în această viață. ”Prin noi înșine” vine de la noi, de la identitatea noastră, de la potențialul nostru, pentru că da, ne naștem cu un potențial enorm, avem un bagaj divin, dar depinde de noi cum ne trăim viața, depinde de noi cum ne atingem potențialul maxim dat de Dumnezeu.

Vă îndemn, ca atât în activitatea voastră de zi cu zi, cât și în activitatea politică, să vă stabiliți obiective.

Să aveți vise, să vă gândiți la ceea ce aveți de făcut în viață. Să acceptați riscurile, pentru că fără să le calculați și fără să vi le asumați, n-o să puteți niciodată să atingeți obiectivele. Să învățați în permanență din cărți și din viață. Să fiți dispuși să depășiți barierele impuse de societate, de unii profesori, de unii colegi, dar și de politicieni. Totul pleacă de la un vis, dar aveți grijă ca visele să fie urmate de ținte clare, de planificare și de foarte multă muncă. Altfel ele vor ajunge deziluzii.

Am încercat în permanență în viața mea să-mi urmez visele și indiferent de momentele grele sau ușoare, mi-am urmat visele. Să-mi construiesc ceva al meu, să prosper, să trăiesc, să fiu fericit. Când colegii mei de facultate plecau la mare la Costinești, eu am plecat la muncă în străinătate și acolo am avut un scop clar să-mi fac primul capital astfel încât să-l investesc acasă într-o firmă.

Vezi ALBUM FOTO integral pe pagina de facebook Oficial Media.

Nu mi-am dorit niciodată să trăiesc afară. Pentru mine mirajul Occidentului nu există. Îmi iubesc țara.

Vreau să ajung aici prosper, alături de români. Am adus acel capital după ani de zile de muncă, am investit, am riscat, mi-am urmat obiectivele, am atins succesul. Au venit și perioade grele în viață, dar am spus că nu este nicio problemă și de fiecare dată am continuat. De fiecare dată am muncit. Stabiliti-vă obiectivele. Nu irosiți niciun minunt din viața voastră. Munciți în permanență, chiar dacă este greu. Chiar dacă cei de lângă voi nu o fac, voi urmati-vă planificarea voastră.

Tineți ochii deschiși în permanență, fiți atenți la oportunități și la situațiile din viața voastră. Fiți puternici, fiți răbdători. Dumnezeu este răbdător cu fiecare în parte.

Nu trebuie să va fie teamă de eșec. Eșecul face parte din viața tuturor.

Nu există om care să nu fi avut parte de eșec. Continuați, ridicati-vă, vedeți ce ați greșit, mergeți mai departe cu fiecare pas. Viața voastră este cea mai importantă. Drumul vostru este unic. Dați totul de la voi, dați totul pentru această țară minunată în care nu v-ați născut întâmplător.

Luptați pentru ideile voastre în fiecare moment. Ionel Brătianu spunea, referitor la politică, că este ceva grav, pentru că ai în mâna ta destinele a milioane de oameni. Prin deciziile politice pe care le iei, influențezi viața oamenilor, de aceea oamenii trebuie să iasă la vot și să aleagă întotdeauna politicienii buni. Nu vă vindeți, este plină țara de oameni care s-au vândut și au vândut țara. Voi sunteți o altă generație, nu ați trăit în comunism, nu aveți metehnele celor care au trăit în comunism. De la voi se așteaptă foarte mult.

Formati-vă un caracter frumos, munciți, visați, iubiți, faceți politică din plăcere. Și când vom ajunge la finalul vieții să nu cumva să ne întrebăm, sau să fim întrebați, de ce nu am atins potențialul nostru maxim cu care am fost înzestrați la naștere.

Tineri liberali, întotdeauna prin noi înșine!”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share