Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Aurelian Cotinescu, PNL Târgoviște: Executivul targoviștean, o clonă în miniatură a guvernului Dăncilă

Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște, acuză Primăria Târgoviște de întârzierea sau nerealizarea proiectelor promise în campania electorală de acum 4 ani, și de faptul că finalul de mandat este folosit pentru o nouă lansare politică.

Credite împrumutate de peste 100 de milioane de lei și datoria pe care cetățenii o vor plăti mult timp de acum înainte, proiectul blocat al Centurii Târgoviște, reabilitarea Stadionului Eugen Popescu prin Municipal Construct (acuzat că nu are experiență în construcția unui stadion), sunt subiectele pe care președintele PNL le-a adus în atenția publică în conferința de presă.

Aurelian Cotinescu, declarații pe larg:

”Executivul targoviștean, o clonă în miniatură a guvernului Dăncilă. Șapte miliarde de euro s-au împrumutat de către România, de către guvernul român în ultimele luni, patru miliarde de euro este deficitul comercial, 65 000 de firme s-au închis de la începutul anului.

În acest timp, doamna prim-ministru, ne asigură că avem un grad de îndatorare foarte mic, nespunându-ne dacă banii împrumutați vor merge către autostrăzi, vor merge către infrastructură, vor merge către crearea de locuri de muncă, spitale noi, sau vor merge către dezvoltarea cu adevărat a acestei țări.

La fel și la Târgoviște, în ultimele 10-11 luni, s-au accesat credite de o sută de milioane de lei, fără a avea o transparență în cheltuirea banilor publici și în același timp, primăria vine și ne spune că avem un grad mic de îndatorare. Ar fi trebuit ca în acest moment să avem proiecte ample în desfășurare, proiecte care să ajute cu adevărat la dezvoltarea orașului nostru. O dezvoltare reală, o dezvoltare durabilă.

Ni s-a promis finalizarea centurii la 1 decembrie 2018. Un alt obiectiv ratat și un alt termen depășit. Au mai trecut 7 luni de zile și nu s-a făcut nimic. În acest moment cerem primăriei să ne dea răspuns la câteva întrebări esențiale.

Care este stadiul actual de realizare al centurii ocolitoare a orașului nostru?

Situația CAST, acolo unde firma respectivă a dat în judecată primăria și a câștigat aproximativ 4 milioane de euro.

Cum s-a pierdut finanțarea europeană? Ultimele firme care au lucrat la centura orașului au dat în judecată primăria și se pare că cer, printre altele, lămuriri în privința plăților executate de către primărie către acești constructori.

Așteptăm răspunsuri și le așteptăm de ceva timp și este foarte important ca să primim lămuririle solicitate astfel încât și noi și cetățenii să știm ce se întâmplă.”

Aurelian Cotinescu – Situația Stadionului Eugen Popescu

”Referitor la stadion, acolo am fost solicitați prin votul nostru să fim de acord cu un proiect pentru renovarea stadionului Eugen Popescu. Am dat votul nostru și vreau să menționez că fără votul liberalilor în consiliul local demolarea și reconstrucția ulterioră a stadionului Eugen Popescu nu putea să se facă. Ulterior primăria ne anunță că investiția se va mări și vor ajunge la 5-6 milioane de euro pe care îi vor cheltui pentru acest stadion. Dacă este să adunăm și 3 milioane de euro pe care apreciem noi că se vor cheltui cu echipa în acest an competițional, se va ajunge la suma de 9 milioane de euro. 9 milioane de euro este cam 20% din bugetul local, al orașului nostru. Nu avem infrastructură rutieră, nu avem un program amplu de dezvoltare al orașului, nu avem un spital nou, nu avem alte lucruri care țin strict de necesitățile urgente de dezvoltare a noastră dar din păcate împrumutăm bani și din păcate, proiectele sau valoarea proiectelor crește de la o zi la alta.

Municipal Construct are o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro și i se va încredința, după câte se pare, o lucrare de 6 milioane de euro. Municipal Construct nu are experiență similară în obiectivul respectiv. Așteptăm răspuns și la această problemă.

A face administrație, înseamnă de fapt, a găsi căile de dezvoltare ale orașului nostru. Înseamnă de fapt a folosi punctele forte pe care acest oraș le are, așa cum am mai spus-o, de la zona geografică până la valoarea istorică, turistică… până la valoarea Universitară. A face administrație înseamnă să folosești toate aceste atuuri ale orașului să găsești căile de dezvoltare, să investești în acele direcții și să asiguri cetățenilor pe un termen mediu și lung o dezvolatare durabilă.

Dar din păcate, la noi s-a înteles că este ultimul an, anul electoral și atunci primăria împrumută bani pentru a face cat mai multe proiecte pe final de mandat astfel încât cetățenii să vadă un parc reabilitat, o piață reabilitată și alte lucruri care în nici un caz, sunt ele necesare, dar nu aduc o dezvoltare acestui oraș. Din păcate vom rămâne cu datoriile care sunt contractate acum, datorii pe care le vom plăti noi cetățenii cu mult timp după ce această administrație nu va mai fi.” a concluzionat Aurelian Cotinescu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share