27/10/2020

Autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților

O nouă lege privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților de o săptămână. La fel ca zeci de alte legi zilnic pe care PSD refuză să le pună pe ordinea de zi la vot.

Proiectul fusese respins de comisia de specialitate, dar PSD care încă are majoritatea în Parlament și “toate butoanele”, nu a pus acest proiect pe ordinea de zi la vot! Adică marii naționaliști care se îmbracă în costume populare ori de câte ori au ocazia, au lăsat să treacă o astfel de lege fără ca deputații să aibă ceva de spus.

PSD să detalieze acest caz.

Un astfel de proiect de lege contravine Constituției României și nu ne ajută în niciun fel într-o perioadă dificilă precum cea prin care trecem.

Din fericire, Senatul este camera decizională și proiectul nu mai poate trece pe sub preș.

USR a semnalat în ultima perioadă că PSD profită de această perioadă în care Parlamentul lucrează de la distanță pentru a lăsa mai multe proiecte să fie adoptate tacit. Săptămâna trecută la Senat au fost adoptate nu mai puțin de 39 de proiecte într-o singură zi. USR a cerut organizarea ședințelor de plen pentru dezbatere, dar solicitarea a fost respinsă.

L.E.: La ora 14:00 va fi plen la Senat pentru vot (respingere) pentru proiectul autonomiei. La ora 12:00 este convocată în ședință de îndată Comisia de Administrație din Senat.

Când societatea civilă ia atitudine, se poate!

Deputat USR Dumitru Lupescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share