Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Autopsia lui Patrick Ekeng a scos la iveală probleme cardiace grave

ekeng

Echipa de medici legişti de la IML “Mina Minovici” care, timp de patru ore, a autopsiat cadavrul lui Patrick Ekeng a ajuns la concluzia că sportivul dinamovist de origine cameruneză a fost răpus de o afecţiune cardiacă gravă. Din cauze care vor fi stabilite la analizele amănunţite de laborator, inima fotbalistului era mai mare cu 50 la sută, chiar şi pentru un sportiv de performanţă. O anomalie care, spun surse medicale, ar fi putut fi observată la o banală radiografie toracică!

În acte, Ekeng era perfect sănătos, dovada fiind documentele medicale emise de Institutul Naţional de Sănătate Sportivă. Un EKG şi o ecografie cardiacă, evaluări sub semnătura specialistului, care arată că starea de sănătate a camerunezului era în parametri normali. Sănătos, pe hârtie, fotbalistul în vârstă de 26 de ani a murit pe teren!

“Sunt date foarte serioase care arată că vorbim de o afecţiune cardiacă majoră. Inima sportivului avea peste 15 cm, ceea ce înseamnă că era cu aproximativ 50% mai mare chiar şi decât a unui sportiv de performanţă, obişnuit cu efortul. În termeni de specialitate, vorbim de cardio-megalie sau de hipertrofie cardiacă, adică despre un cord foarte mare. În proporţie de 99,99% vorbim de o afecţiune preexistentă, ajutată de sport, de eforturi exagerate. E un caz de dilataţie acută de cord”, ne-au dezvăluit surse medicale.

Citeste mai multe pe libertatea.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share