Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Autostrada Sibiu – Piteşti. A fost semnat contractul pentru tronsonul Sibiu-Boiţa (13,7 km)

Autostrada Sibiu – Piteşti

Contractul pentru realizarea primului tronson al autostrăzii Pitești – Sibiu a fost semnat duminică la Guvern. Primul tronson al autostrăzii Pitești-Sibiu va avea 13,7  kilometri, iar costurile sunt aproximate la 129 de milioane de euro.

Senatorul PSD, Titus Corlățean  a vorbit astăzi, la sediul PSD Dâmbovița despre contractele semnate în acest weekend de către Guvern. Acesta a mai punctat faptul că, 2019 este un an pentru investiții. În buget au fost alocate 10 miliarde de euro, nivel record, pentru investițiile în infrastructură.

”Doar în ultimele zi, guvernul, a declanșat procedurile de expropriere pentru cel de-al doilea tronson al drumului expres Craiova – Pitești (4okm) după ce, cu o săptămână înainte, făcuse același lucru pentru tronsonul I al aceluiași drum. Pentru regiunea de Sud a țării, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru deblocarea procedurilor și pentru începerea lucrărilor la centura de ocolire Craiova – varianta Sud. Proiectul stagna din 2014, acum au fost alocate 200 de milioane de lei pentru realizarea acestor lucrări.” a spus Titus Corlățean.

În weekend au mai fost semnate contractele:

  • Autostrada Sibiu – Pitești, coridorul IV. Secțiunea 1 Sibiu- Boița. Este prima autostradă care traversează munții, pentru că pe cealaltă autostradă, Transilvania, s-a lucrat doar în interiorul arcului carpatic.
  • Lotul 3- Autostrada- Centura București 18 km
  • Magistrala 5 Metrou, secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, este ultima etapă înainte de finalizarea și darea în folosință a acestei magistrale, până la sfârșitul acestui an. ” a explicat Titus Corlățean.

Titus Corlățean, conferinta de presă- (Minutul 4.49)

Valoarea contractului pentru realizarea celor 13,17 km ai Secţiunii 1 a Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti este de aproape 613 milioane lei fără TVA.   Constructorul va avea la dispoziţie un an pentru proiectare şi trei ani pentru execuţie. Acesta şi-a asumat o garanţie a lucrărilor de 10 ani.   Constructorul austriac Porr a mai realizat în România lotul 4 din Autostrada Sebeş – Turda, care a fost dat în trafic anul trecut.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share