Avram Iancu în fața unei noi provocări

Campionul și ambasadorul Văii Jiului, petroșeneanul  AVRAM IANCU, care doboară record după record , își propune ca  să  obțină o nouă performanță în Anglia, PRIN  traversarea înot a Canalului Bristol, în lungime de 28 de kilometri, pe ruta Glenthorne – Porthcawl.
”Va fi un înot dificil datorită temperaturii scăzute a apei, estimat între 12-15 ore de efort încontinuu. Dacă Canalul Mânecii are o temperatură scazută a apei, Canalul Bristol este și mai rece cu până la 1-2 grade Celsius, undeva între 15-16 grade. Înotul este programat în data de 21 iulie, începând cu ora 9.00 de către Bristol Channel Association, entitatea juridică care guvernează înotul în acest canal și care organizează traversarea în mod oficial. Îmi era atât de dor de o traversare înot în care să nu am absolut nicio implicare în logistică. Pilotul, copilotul și OBSERVATORUL sunt englezi. Înotul se va desfășura după toate regulile de marathon swim. Cu puțină șansă (95 % șanse), un YouTuber român stabilit în Anglia va face un podcast de excepție care va imortaliza traversarea pas cu pas; îmbarcarea, verificarea echipamentului de înot, casca, ochelarii, dar mai ales slipul, interviu cu pilotul care va explica ce se întâmplă din punctul lui de vedere, interviu cu observatorul oficial, vom vedea cum se completează o fișa de observare, ce se scrie în ea și când, verificarea hranei, măsurarea temperaturii apei, numărarea periodică a ritmului în care dau din brațe și multe altele. Fiind o acțiune în Anglia,  mă cuprinde nostalgia și voi face deplasarea acolo ca pe vremuri: cu un autocar de linie, luându-mi o zi și 23 de ore. Astfel, nu vreau să uit de unde am plecat și mai ales îmi doresc să retrăiesc emoția traversării Canalului Mânecii cu feribotul. Îmi doresc din partea Domnului o zi cu soare și cu valuri acceptabile. În acest caz, forța fizică și psihică,  pe care o am în dar tot de la Dumnezeu”a ținut să transmită Avram Iancu. Acesta este  cel mai rezistent înotător român în ape deschise,  titlului mondial în 2021, al  World Open Water Swimming Association  ajunge în ROMÂNIA, HUNEDOARA  la PETROȘANI.
”După opt  ani de înot extrem,  în apele învolburate ale lumii, am reușit să realizez cea mai mare performanță în domeniu, ducând numele ROMÂNIEI pe cea mai înaltă treaptă a recunoașterii internaționale. Mă bucur să știu că revoluția românească pe care am pornit-o la înotul în ape deschise în șapte  august 2014, a determinat și pe alții români să înoate și să dezvolte acest sport.” scrie mândru despre el, AVRAM IANCU.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share