BABEL FAST 2017 – ”Pasărea de foc” a deschis seria spectacolelor în sala mare

BABEL FAST 2017

Galeria foto aici!

Festivalul Babel, ediția a VII-a a debutat ieri seară de la ora 19.00 în Sala Marea a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște cu spectacolul Pasărea de Foc, în regia Irinei Niculescu și scenografia semnată de John Lewandowski. Directorul general al teatrului, Mihai Constantin Ranin, alături de directorul artistic, Liviu Cheloiu si secretar literar, Vera Stefan, au întâmpinat oaspeții cu emoția de bun venit și i-au invitat să fie parte din acest festival pe toată durata lui.

Prieteni vechi ai teatrului târgoviștean, Irina Niculescu și John Lewandowski au mai lăsat o moștenire artistică și anul trecut cu spectacolul de păpuși ”Romeo și Julieta” de William Shakespeare. Distribuția este formată din: Ana Crăciun Lambru, Ana Maria Cucută, Monalisa Toncu, Sebastian Bălășoiu.

Despre colaborarea cu Teatrul Tony Bulandra pentru conceperea spectacolului Pasărea de Foc, Irina Niculescu ne-a mărturisit că:

A fost o perioadă foarte intensă. Noi am revenit cu mare plăcere la Teatrul Tony Bulandra, în primul rând ne place spiritul de aventură al teatrului care creează atât de multe spectacole, care are ambiția să aducă spectacole deosebite, și să asigure publicului din Târgoviște un repertoriu foarte bogat. Apoi ne place foarte mult orașul Târgoviște, ne simțim foarte bine aici, ne place orașul vechi, și se simte moștenirea din evul mediu, istorică și culturală a locului. Poate că nu vă dati seama, pentru că stați aici în fiecare zi, dar eu am simțit-o foarte puternic.”

Invitații care au sosit încă de ieri la amiază, au fost prezenți la spectacol, Dieter Topp, jurnalist german și specialist în rețele internaționale de teatru, Aleksandar Ivanovski, regizor din Macedonia, Okbaoui Cheikh, directorul Institutului teatral din Algeria, cel care va avea două reprezentații anul acesta in festival, participanții din Ungaria, Kazahstan, Iran, Adam Read și Sasha Krohn din Germania și Australia, alături de actorii teatrului târgoviștean, voluntari și publicul iubitor de artele spectacolului.

Parada BABEL a deschis oficial și pe străzile orașului, marea sărbătoare a teatrului, acolo unde au fost prezenți toți cei menționați, alături de târgoviștenii care s-au alăturat cu entuziasm călătoriei interculturale pe care acest festival și-o propune prin intermediul numărului mare de participanți de peste hotare.

Serious Clown (Adam Read) și Sasha Krohn au încheiat prima zi a Festivalului Babel cu acrobații în interiorul și exteriorul teatrului. Sasha Krohn, din Germania oferind chiar o premieră pentru scena teatrului, un spectacol de acrobație pe care îl întâlnim doar în cadrul evenimentelor artistice de la circ. Publicul a primit cu bucurie și entuziasm momentele unice și i-au răsplătit pe protagoniști cu aplauzele lor.

De astazi, la ora 11.00 Festivlaul Babel se va deschide oficial în fata presei locale, a autorităților, a invitaților și a publicului. Vă așteptăm la Babel!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share