Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

BABEL FAST – Ultimii eliberati sunt primii nascuti

clovnul serios

Facerea. Suntem primii nascuti sau poate ultimii Eliberati. Oricare dintre ei am fi, mie imi este totuna. 

Ultimele zile de festival marcheaza plecarile. Facem poze cu Dumitru Acris si echipa de la Moscova. Nu am schimbat nicio propozitie cu rusii dar le-am spus in fiecare seara ca ne-au fascinat si le-am multumit cu atingerile ochilor, cu atingerile  mainilor. A plecat si clovnul serios – la fel de nebun, la fel de frumos. A mai ramas pentru o ora trupa Teatrului de Balet din Sibiu si i-am ascultat in conferinta de presa condusa de Liviu Cheloiu, selectionerul acestui festival. Dumitru Acris

Sunt oameni de nationalitati diferite iar eu care vorbesc putina franceza intr-o lume dominata de filobritanici prefer sa comunic, asa cum spuneam mai sus, din ochi si din strangeri de mana. Am povestit cu Nazanin Mahraein din Iran, cu Mokhallad Rasem, irakianul din Belgia, Miguel Francisco Sermao din Portugalia. Fara prea multe cuvinte. Si cu toate acestea ne-am spus mai multe decat am fi crezut. Fara limite.

In limbajul trupului stii ca nimeni nu te judeca, stii ca nu te eticheteaza…de fapt se intampla un fenomen cu mult mai profund; unul pe care il intalnesti rareori in cotidian: inexistenta Alteritatii! Aici nu mai compari si nu te astepti sa fii comparat, raportat la standarde, aici esti Tu dincolo de alb si negru, mic sau mare. In CORPUL BABEL nu mai exista unitate de masura; este ca si cum te-ai afla in zona virgina. Cand ai facut pasul in interiorul cercului BABEL simti un soi de liniste edenica. Libertatea incepututului, libertatea creatiei. ReFacere.

IMG_6307

Distribuie acest articol Oficial Media
Share