Băile daco-romane din Geoagiu gata să-și primească oaspeții

Sezonul estival de la Băile daco- romane din Georgiu a început de astăzi.

Deschiderea oficială s-a făcut cu discursurile oficialităților, slujba religioasă și mai apoi, cu un program de agrement în cadrul ștrandului.

Stațiunea Geoagiu Băi se află la o altitudine de 350m, într-o zonă cu un zbucium geologic impresionant care explică formarea izvoarelor mezo-termale.

Climatul reconfortant, tonic cu variații mici de temperatură, ierni blânde, veri plăcute. Calitățiile curative ale apelor sunt cunoscute încă de pe vremea dacilor. După colonizare romanii au amenajat termele, captând izvoarele prin tuburi de teracotă. Denumirea de Germisara provine de la Legiunea a XIII-a Romană care și-a așezat tabăra aici, și se traduce izvor cald. Ștrandul  oferă pentru divertisment 4 bazine cu apă termală.În incinta ștrandului funcționează doua linii cu autoservire, unde se pot servi preparate calde, salate. Există puncte unde se pot servi: înghețată, pop-corn, răcoritoare, preparate la grătar, pui la rotisor, gogoși, langoși, forneti, pizza, shaorma, prăjituri. Două baruri pe plajă unde se pot servi băuturi răcoritoare, cafea, bere. Cât privește cele patru bazine ale ştrandului, din care unul este olimpic şi unul pentru copii, o să descoperiți apele mezotermale tămăduitoare, care au fost utilizate încă din perioada dacilor și romanilor. Ele au o compoziție chimică aparte și nu sunt radioactive, fiind pe locul doi în Europa în ce priveşte conţinutul de calcar. De asemenea, este singura apă termală recomandată pentru înot, bazinul olimpic de aici fiind, de altfel, singurul din ţară cu apă termală pentru înotători de performanţă.

 Tarifele de intrare, vor fi cele din anii trecuți, nu au fost modificate adică 30 de lei pentru adulți, 25 de lei pentru copiii până în 14 ani și gratuit pentru micuții până la trei ani. Șezlongurile, baldachinele și paturile de plajă sunt oferite gratuit, iar pentru cabine se practică o sumă modică.  În anul 2010, stațiunea Geoagiu-Băi a  fost  desemnată câștigătoare ca Destinație Europeană de Excelență din România în cadrul concursului EDEN – European Destinations of Excellence care a avut ca temă turismul acvatic.

Începând cu data de 28 mai, vă așteptăm alături de noi pentru înca un sezon plin de distracție, plaja multă, baie și relaxare în apele noastre termale!” se arată în mesajul autorităților locale. 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share