Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Beneficiile sistemelor de urmărire prin GPS pentru transportul frigorific

Transportul bunurilor sau produselor perisabile reprezintă o provocare enormă pentru șoferii și managerii de flotă iar sistemele telematice de urmărire prin GPS pot ajuta foarte mult flotele.

Transportul bunurilor sau produselor perisabile reprezintă o provocare enormă pentru șoferii și managerii de flotă iar sistemele telematice de urmărire prin GPS pot ajuta foarte mult flotele.

Transportul produselor perisabile la o anumită temperatură și livrarea lor la momentul potrivit, fără întârzieri, este cea mai dificilă sarcină. Chiar și o întârziere de câteva minute poate duce la pierderea transportului. Acest lucru dublează costurile implicate, deteriorează mărfurile și poate duce la pierderea credibilității sau reputației.

Flotele sunt în curs de schimbare prin implementarea unor dispozitive de înaltă tehnologie, precum telematica și sistemele de monitorizare flotă auto prin GPS.

Pentru a transporta produse perisabile pe distanțe lungi, asigurându-se de calitatea lor, companiile de logistică și transport folosesc camioane frigorifice pentru a se asigura că remorcile nu strică produsele în timpul transportului.

Sistemul de urmărire GPS are mult mai multe de oferit decât îți dai seama pentru camionul tău frigorific. De fapt, ai putea fi surprins să afli cât de bine pot ajuta instrumentele de urmărire GPS să îți atingi obiectivele.

În lumea digitală de astăzi, instrumentele de urmărire a flotei sunt foarte personalizabile. Le poți ajusta în funcție de nevoile specifice ale camioanelor frigorifice.

Iată câteva lucruri pe care urmărirea GPS le poate face pentru camioanele tale frigorifice.

Beneficiile urmăririi GPS pentru camioanele frigorifice

Monitorizarea temperaturii

Camioanele frigorifice sunt proiectate cu o temperatură prestabilită, dar diferiți factori pot afecta negativ temperatura. Când un sistem de urmărire GPS este asociat cu un sistem de monitorizare a temperaturii, le permite dispecerilor să supravegheze starea unității frigorifice, iar șoferul poate seta unitatea în mod adecvat pentru livrare.

Datele privind temperatura oferă informații cuprinzătoare despre temperatura vehiculului tău frigorific. Odată ce se integrează cu sistemul de urmărire GPS, poți determina variațiile de temperatură.

Totul este posibil cu un sistem de urmărire a flotei prin GPS, iar managerii de flotă pot urmări mișcarea vehiculului frigorific, închiderea ușilor, vibrațiile excesive și multe altele. Acest lucru asigură că vehiculul frigorific menține nivelurile adecvate de temperatură pe tot parcursul călătoriei.

Rezolvarea problemelor înainte de dezastru

Sistemul de gestionare a flotei prin GPS va trimite automat alerte care notifică problemele potențiale în timp real, care variază de la motorul frigorific până la probleme de performanță ale șoferului.

Alerta poate salva transportul frigorific și poate fi setată pentru:

 • Fluctuațiile de temperatură când depășește intervalul prestabilit;
 • Starea temperaturii;
 • Întreruperea alimentării;
 • Oprirea neplanificată;
 • Abaterea de la rută;
 • Deschiderea ușii containerului într-o locație neautorizată.

Alertele permit managerilor flotei să acționeze în mod înțelept într-o situație critică înainte de a deveni o problemă majoră. Odată primită alerta, managerii de flotă pot gestiona situațiile nefavorabile.

Eficiență crescută

Datorită sensibilității la temperatură, multe produse perisabile s-ar strica rapid din cauza duratei de viață limitate. Din acest motiv, este esențială crearea unor rute eficiente și evitarea întârzierilor din trafic pentru un camion frigorific.

Cu ajutorul unui sistem de urmărire a flotei prin GPS, te poți bucura de caracteristicile avansate care te ajută să ajungi la destinație la timp.

Optimizarea rutei

Tehnologia de urmărire GPS îți permite să planifici cea mai eficientă rută, care include date în timp real despre condițiile de drum și modelele meteo. Șoferii de flotă pot determina locația zonelor școlare pentru a evita zonele precum congestia traficului și construcțiile de drumuri. Astfel, poți modifica rutele în consecință.

Îmbunătățirea performanței șoferilor

Obiceiurile de conducere excepționale duc la o productivitate, securitate și rentabilitate îmbunătățită. Un sistem de urmărire a flotei prin GPS îți permite să monitorizezi activitățile șoferilor și să recompensezi acei șoferi pentru comportamentele de conducere sigure.

În plus, urmărirea performanței șoferilor flotei oferă transparență și include:

 • Stationarea excesivă a vehiculului;
 • Abateri de la ruta stabilită;
 • Utilizarea neautorizată a vehiculului;
 • Practici de conducere care cresc consumul de combustibil;
 • Obiceiuri de conducere agresive.

Productivitatea șoferilor flotei poate fi îmbunătățită prin identificarea timpilor de pornire și oprire a vehiculului tău frigorific. Cu toate acestea, vei putea recunoaște comportamentul șoferilor, cum ar fi sosirile întârziate sau pauzele prelungite.

Venituri îmbunătățite și costuri reduse

Reducerea costurilor în gestionarea flotei este unul dintre principalele beneficii indirecte ale sistemelor de urmărire a flotei prin GPS. Rutele eficiente vor economisi costurile cu munca și combustibilul.

În plus, optimizarea rutelor rezultă în mai puțini kilometri, ceea ce permite să preiei mai multe sarcini și să le finalizezi într-o zi fără a crește costurile de manoperă sau cheltuielile generale.

Sistemul de urmărire a flotei GPS permite camioanelor frigorifice să reducă costurile asociate cu menținerea controlului temperaturii, cum ar fi:

 • Monitorizarea stării vehiculului frigorific;
 • Întreținerea preventivă.

Este eficientă implementarea unei soluții telematice pentru monitorizarea temperaturii pe parcursul transportului frigorific?

Monitorizarea frecventă a temperaturii camionului tău frigorific va ajuta la evitarea contaminării bunurilor perisabile. Soluțiile de urmărire prin GPS legate de senzorii de temperatură în camioanele frigorifice îți permit să cunoști starea mărfurilor în camioanele și remorcile frigorifice.

În plus, dacă dorești să afli mai multe despre soluțiile telematice de gestionare a flotei contactează acum FlimoGPS.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share