26/10/2021

Best Electric Car in Romania – Cea mai bună mașină electrică din România dintre 7 modele finaliste

Update: Competiția Best Electric Car in Romania 2021 și-a desemnat câștigătorul – Skoda Enyaq iV (votul juriului).

Modelul coreean Kia e-Niro, recent trecut printr-un facelift, s-a clasat pe primul loc în votul cititorilor obținând astfel Premiul de Popularitate al competiției Best Electric Car in Romania 2021.

Best Electric Car in Romania, București, 21 aprilie 2021

  • Demararea testelor competiției Best Electric Car in Romania, care desemnează cea mai bună mașină electrică din România dintre 7 modele finaliste.
  • Cel mai reprezentativ juriu al presei auto din România, format din 14 jurnaliști care acoperă toate canalele media (print, TV, online și social media).
  • Traseu complex de testare pentru cele 7 modele finaliste, cu destinația finală în Munții Bucegi, la altitudinea de 1.600 metri.
  • Premiu de popularitate din partea cititorilor, care și-au putut vota mașina electrică preferată pe site-ul evenimentului, www.bestelectriccar.ro

Best Electric Car in Romania este o competiție care își propune să stabilească, anual, cea mai potrivită mașină electrică pentru piața din România. Viitorul industriei auto este cel al propulsiei electrice și există deja game întregi de modele EV în ofertele constructorilor auto, tot mai multe lansări având loc în fiecare an.

Anul trecut, unul dintre cele mai grele atât pentru industria auto, cât și pentru clienți, în România s-au înmatriculat 2.845 de mașini 100% electrice, ceea ce reprezintă o creștere cu 89% comparativ cu anul 2019. La asta a contribuit mult programul Rabla Plus, prin care statul subvenționează cu 45.000 lei achiziția unei mașini electrice, valoare la care se poate adăuga un tichet Rabla Clasic în valoare de 7.500 lei.

În aceste condiții, presa auto din România, coagulată în cel mai reprezentativ juriu auto creat vreodată în țara noastră, a simțit că este momentul să treacă la nivelul următor și să premieze cele mai bune mașini electrice, atât pentru a recunoaște eforturile producătorilor în acest sens, cât și pentru a încuraja clienții de mașini să se orienteze către mobilitatea electrică.

Organizatorul evenimentului este Auto Expert Media, împreună cu canalele media ale fiecăruia dintre cei 14 membri ai juriului.

Competiția, aflată la prima ediție, are reguli clare de desfășurare, aliniindu-se astfel trendului european. Într-o primă fază se stabilesc modelele eligibile, cele care au fost lansate în ultimul an (după data de 1 martie 2020) și disponibile fizic pe piața autohtonă până la data desfășurării competiției. Anul acesta, Best Electric Car a înregistrat nu mai puțin de 21 de modele eligibile dintre modelele complet noi și cele care au trecut prin facelift-uri importante, care au presupus schimbarea capacității bateriei.

Ulterior, juriul a selectat, prin vot individual, cele 7 finaliste ale ediției Best Electric Car 2021: BMW iX3, Citroen e-C4, Honda e, Kia e-Niro, Mercedes-Benz EQA, Skoda Enyaq iV și Volkswagen ID.3

Juriul acestei competiții este format din 14 jurnaliști cu mare experiență în domeniul auto, care reprezintă cele mai relevante canale media din presa auto din România: Robert Adam (turații.ro), Radu Buhăniță (Auto Test), Dragoș Băltățeanu (Flote Auto), Bogdan Grigorescu (Auto Expert), Radu Gurămultă (Eco Wheels), Alin-Alexandru Ionescu (Mașinistul.ro), Răzvan Loghin (4×4 Adventure), Mircea Meșter (AutoCritica), Adrian Mitrea (0-100.ro), Răzvan Măgureanu (Auto Motor și Sport), Cristiana Oprea (pilot raliu), Dan Scarlat (Top Gear România), Răzvan Scăeșteanu (Newsweek România), Robert Stan (LifeNews.ro).

Testare complexă

Câștigătoarea Best Electric Car va fi desemnată în urma unui test complex care se va desfășura pe parcursul a două zile. Punctul de plecare este din București, din fața Ministerului Mediului, unde mașinile au fost expuse în timpul conferinței de presă care a anunțat debutul oficial al Programului Rabla din acest an, iar punctul final este la Hotel Peștera, în Munții Bucegi, la altitudinea de 1.600 metri.

Caravana Best Electric Car are ca punct intermediar, pe traseu, orașul Târgoviște, care este partener al evenimentului.

Aici recunoaștem eforturile recente de a deveni un Smart City, o dovada elocventă fiind cele patru stații de încărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, consturite de primăria Târgoviște, ce au o putere înaltă în curent continuu, de 50 kW și o capacitate de minim 2 încărcări/oră/stație.

Ca urmare, juriul are ocazia să testeze cele 7 finaliste într-o mare varietate de condiții, unele deloc comode pentru o mașină electrică. Votul final individual va ține cont de cele mai importante aspecte ale unui EV: preț, autonomie, confort, timp de încărcare, echipamente, etc.

În același timp, pe site-ul oficial al competiției, www.bestelectriccar.ro, cititorii au putut vota modelul preferat, iar câștigătoarea la această secțiune publică a votului va primi Premiul de Popularitate. Rezultatul va fi publicat în data de 22 aprilie 2021, după anunțarea câștigătorului Best Electric Car 2021, în urma votului juriului.

Parteneri
Ediția din acest an a Best Electric Car este susținută de Arval România, în calitate de Partener Principal, Vitesco Technologies, în calitate de Electrified Partner și de: Primăria Târgoviște, Renovatio e-charge, Hotel Peștera, All Promotion, Clinica OneLife, ExpoPrint Media și Nala.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share