Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița se alătură parteneriatului Educațional Național „Prietenie …pe o… sfoară…”

Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița se alătură și anul acesta Parteneriatului Educațional Național „Prietenie …pe o… sfoară…” inițiat de Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov. Aflat la cea de-a zecea ediție, acțiunile parteneriatului sunt dedicate promovării literaturii pentru copii şi stimulării interesului pentru lectură a celor mici. Sunt încurajate să se alăture bibliotecile publice, organizațiile neguvernamentale, cluburile copiilor sau orice alte organizații care desfășoară activități cu copiii și susțin prioritățile parteneriatului.

Tema pe care o propunem în acest an este dedicată celebrării operei lui Antoine de Saint-Exupéry. Organizatorii vor asigura ateliere de lectură și vor pune la dispoziția participanților materialele necesare (prezentare, conținut, fișe de lucru). Numele parteneriatului, „Prietenie …pe o … sfoară…”, a fost inspirat de activitatea practică care însoțește atelierele de lectură. Fiecare copil participant la program realizează un desen inspirat de cartea prezentată. La sfârșitul perioadei de desfășurare, partenerii fac schimb de desene, pe care le expun la sediul lor, pe o sfoară. Dată fiind situația de anul acesta, desenele nu se vor mai trimite prin poștă, ci se vor realiza expoziții, pe sfoară, în cadrul bibliotecilor.

Fiecare partener va trimite 3 – 5 fotografii de la activităţi şi expoziţii, organizatorului, respectiv Centrului de Excelență pentru Copii și Tineret – Brașov, în vederea realizării unei expoziții virtuale, finale.

Persoana de contact (Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița): – Petre Camelia (Filiala pentru Copii „Ioan Alexandru Brătescu-Voinești”).

Prima activitate din cadrul proiectului va avea loc miercuri, 13 aprilie 2022, ora 10.00, la Filiala pentru Copii a Bibliotecii Judeţene Dâmboviţa. Participă elevi ai Colegiul Național Pedagogic ”Constantin Cantacuzino” din Târgoviște.

Comunicat de presă

Distribuie acest articol Oficial Media
Share