Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Biserica are o singură șansă – aceea de a fi model de bine și iubire!

Ca o poziție a diriguitorilor ei, iată că încep să se vadă semnele prin care Biserica poate deveni ce a fost și chiar mai mult de atât. Arhiepiscopia Târgoviștei anunță sprijinirea unităților de învățamânt în anul școlar 2018-2019.

Biserica - Arhiepiscopia Târgoviștei

Așa după cum afirmam în dese rânduri ca cetățean creștin-ortodox al acestei țări, lipsa de modele și a acțiunilor de caritate ale BOR, alunecă această instituție pe o pantă a pierderii credibilității. Prezentarea oferită pe adresa redacției noastre de către Biroul de Presă al Arhiepiscopiei  Târgoviștei ne determină să sperăm la o empatizare și implicare mai puternice ale Bisericii în perioada care urmează.

Biserica poate fi model de bine și iubire

Este de menționat și ne bucură inițiativa Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, aceea de a fi un umăr solid al tinerilor, al  învățământului românesc. Trăim vremuri în care nu mai poți amăgi oamenii cu legende  fanteziste și să îi iei cu forța, ca la oaste, dar poți să fii dovada dăruirii, poți fi modelul de bine și iubire pe care oamenii îl vor urma nechemați.

Arhiepiscopia Târgoviștei

”Implicată responsabil în problemele comunității locale, sprijinind, cu disponibilitate, actul educațional, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, Arhiepiscopia Târgoviștei a oferit, în anul școlar 2017-2018, suma de 430.000 lei, unităților de învățământ din județul Dâmbovița, sub diferite forme.
Conștientă de rolul său educativ, filantropic și cultural, Arhiepiscopia Târgoviștei va continua și în acest an școlar sprijinirea financiară și materială a unităților școlare și a învățământului, în general, pentru valorificarea relației Biserică-Familie-Școală și pentru creșterea calității actului educațional în școlile din județul Dâmbovița, în beneficiul tinerei generații, ca semn concret al implicării Bisericii Ortodoxe străbune în problemele concrete și urgente al comunității noastre.
Precizăm că la nivel național, valoarea totală a sprijinului oferit unităților de învățământ de cele 29 de eparhii ale Patriarhiei Române, în anul școlar trecut, se ridică la suma de 4.939.643,57 lei.”

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Distribuie acest articol Oficial Media
Share