Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Bogdan Jianu despre Festivalul Dracula 2015

10367170_10152193205369639_1583948564853964521_nBogdan Jianu, protagonistul celor doua spectacole, Vlad Voievod Draculea si Dracula Reintoarcerea, ne-a oferit cateva detalii despre spectacolul de anul acesta, din editia a doua a Festivalului Dracula intr-o conferinta de presa.

Despre proiectia celor doua filme, Bogdan sutine ca il onoreaza si ca totul a fost facut din dragoste pentru orasul Targoviste, mai ales ca ele pot promova in continuare imaginea Targovistei ca si oras incarcat cu foarte multa istorie, fosta capitala a Tarii Romanesti mai bine de 300 de ani.

Una din manifestiile noi ce apartin acestui festival, reprezinta Garda Cetatii, despre care Bogdan Jianu spune ca: Am propus anul acesta Garda Cetatii si speram sa devina un obicei la Curtea Domneasca din Targoviste, Garda Cetatii insemnand o patrula care anunta cetatenii ca este linsite, pace si se pot odihni.

Astazi Festivalul Dracula se va deschide la ora 20.30 in Curtea Domnească cu Garda Cetății (Făclii, Tunuri – Ieșire Dracula din Turnul Chindiei).

Iar despre spectacolul ce va avea loc sambata, in zona ruinelor, am aflat ca acesta este legat ce cele doua realizate deja, si a fost gandit ca o trilogie. Se va scoate in evidenta perioada in care s-a inceput denigrarea lui  Vlad Voievod Draculea de catre negustorii sasi, pentru ca era singura despre care nu s-a mentionat in spectacolele precedente.

”Speram ca si spectacolul de anul acesta aiba cel putin acelasi succes ca si celalalte. Anul trecut ne-a bucurat numarul mare de spectatori pe care l-am avut, intr-un spatiu totusi restrans. Am avut spectatori si la antrenamentele cu copiii din Targoviste. Multi dintre acesti copii minunati ne sunt alaturi de un an si nu le-am promis nimic, ei simt ca este nevoie sa ne ajute. Impreuna am facut atat cat am putut si sa speram ca putem face si mai mult. Am realizat spectacole si in alte orase, insa aici, in Targoviste este o bucurie sufleteasca si pentru mine si pentru Vlad Mirita, sa facem mai mult si sa ne autodepasim.”

PROGRAM FESTIVAL DRACULA

Distribuie acest articol Oficial Media
Share