Boicot împotriva companiilor austriece. S-au creat grupuri #boicotaustria

Unul din marii investitori în România este chiar Austria, țara care a refuzat intrarea României în Schengen. De fapt numele de ”investitor” este impropriu, pentru că nu bagă bani în țara noatră, ci îi scoate de la noi.

#boicotaustria

Sunt bănci, companii petroliere, societăți de asigurări și multe alte domenii de activitate, firme care fac profit pe seama poporului român, care plătesc impozite statului în care sunt înregistrate și ridică nivelul de trai al acelei țări, în speță, Austria.

Rareș Bogdan: ”închideți conturile la Raiffeisen și Erste-BCR”

Chiar în ziua votului din Consiliul JAI, în care România și Bulgaria nu au fost acceptate în Schengen, spre deosebire de Croația, europarlamentarul Rareș Bogdan le-a cerut companiilor românești să-și închidă conturile pe care le au în băncile austriece, Raiffeisen și Erste-BCR.

Printre alți politicieni care au vorbit despre necesitatea boicotării companiilor austriece se numără președintele Consiliului Județean Bistrița, Radu Moldovan, care, potrivit Bistrițeanul.ro, a cerut românilor boicotul total al Austriei, „prin întreruperea oricăror tipuri de colaborări cu societățile comerciale ale acestei țări. Societăți bancare, firme, benzinării, servicii și locații turistice etc”, arată Hotnews.ro.

Să renunțe la conturile bancare Raiffeisen și la alimentarea cu carburanți de la OMV

De asemenea, primarul din Călinești-Oaș, județul Satu-Mare, le-a cerut angajaților să renunțe la conturile bancare Raiffeisen și la alimentarea cu carburanți de la OMV. Un alt protest a fost cel al lui Voicu Vușcan, administratorul firmei de mezeluri Elit SRL din Alba-Iulia, unul dintre cei mari producători de mezeluri din România. Acesta a anunțat că nu mai prelungește contractele cu firmele austriece.

„Nu sunt deloc împotriva multinaționalelor. Vorbesc în calitate de român, de profesionist, de administrator al unei afaceri. Compania pe care o conduc este și ea o multinațională, e deținută de americani, avem aici peste 2.000 de angajați. Dar nici să fim servili nu e în regulă și să acceptăm mofturile guvernului austriac. Că moft e ce fac ei acum. Dacă nu fiecare român, dar măcar 10% dintre noi va face un mic boicot, să știți că atunci când pierzi 10% din cifra de afaceri nu mai știi pe unde să scoți cămașa”, spune Voicu Vușcan.

Acesta a adăugat că „nu-i va fi dor de Viena, de ski în Austria, de OMV Petrom, Omniasig, Raiffeisen, BCR, Pfanner, Atomic, Fischer, Frey Wille, Julius Meinl, Humanic, Red Bull, Swarovski”.

#boicotaustria

Asociația Militarilor Veterani (A.M.V.V.D) a făcut un apel la membri: „să va mutați conturile de la băncile cu acționariat austriac Raiffeisen Bank și BCR iar alimentarea cu combustibil și consumabile a nu se mai realiza în stațiile OMV-Petrom!” Un alt exemplu este cel al echipei de fotbal Universitatea Craiova care a anunțat că-și mută conturile de la banca „cu acționariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil și consumabile a parcului auto al Științei nu se va mai realiza în stațiile OMV-Petrom. Totodată, începând de anul viitor, tradiționalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo stațiune montană din Austria, ci într-o altă țară europeană care are condiții de pregătire similare”.

Un alt boicot este cel al fermierului arădean Dimitrie Muscă, care a anunțat: „închiderea conturilor la băncile austriece pentru firmele mele din Curtici și Olari, iar procedurile sunt deja în curs. Eu cred că românii trebuie să fie acum uniți și să facă la fel. Nu vreau să mai lucrez în veci cu băncile austriece. În plus, nu mai cumpăr motorină de la companiile austriece (OMV – n. red.). Eu folosesc anual, pentru a lucra cele 7.600 de hectare de terenuri agricole, între 1.000 și 1.500 de tone de motorină”, a spus Dimitrie Muscă care a mai precizat că rula 25 milioane de euro anual prin două bănci dintre care una era BCR. Pe Facebook a fost creat hashtagul „boicotAustria” care grupează postări și anunțuri pe acest subiect.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share