Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Bozanskaya se impune în transportul timișorean

După sosirea și a celui de al doilea tramvai fabricat în Turcia, și după ce a fost prezentat mass-mediei în prezența oranelor locale dar și a reprezentanților firmei Bozanskaya din Turcia, dar și după testele efectuate timp de o lună de zile, acesta a fost pus în circulație pe linia 1.

Dacă la primul dintre ele a fost nevoie de probe și de testări timp de o lună de zile, la cel de al doilea va fi nevoie de un timp mult mai scurt.

La inaugurarea ce a avut loc la Muzeul “Corneliu Mikloşi” au participat primarul Timișoarei, Domnic Fritz, viceprimarul Ruben Laţcău şi directorul ADRV Vest, Sorin Maxim. Prezentarea s-a făcut în prezența ambasadorului Turciei în România, Fusun Arama şi vicepreşedintele companiei Bozankaya, Emrah Dal.

Cele două tramvaie care au sosit deja fac parte dintr-un lot de 21 de tramvaie achiziționate de primăria Timișoara, urmând ca restul de 19 să sosească până la începutul anului 2023.

Caracteristici tramvaie: lungime: 29,95 m, lăţime: 2,40 m, număr călători: 200, autonomie tramvai: 63 km (asigurată printr-o sursă de furnizare a energiei electrice, montată pe tramvai). Preţ unitar tramvai, după licitaţie: 9.736.875,00 lei, fără TVA, finanțarea fiind din fonduri europene, prin Programul Oprețional Regional.

Prin acest proiect se urmărește îmbunătăţirea calităţii vieţii în municipiul Timişoara, reflectată în calitatea factorilor de mediu şi starea de sănătate a populaţiei, ca urmare a investiţiilor în infrastructură, impuse de politica de coeziune economico-socială a Uniunii Europene. Finalizarea proiectului va permite creșterea atractivității pentru cetățenii Timișoarei a transportului fără emisii poluante.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">