Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

C.PRISACARU: „Steagul romanesc este insasi Romania!”

Ziua de 26 iunie a fost proclamata Ziua Drapelului National prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, fiind instituita pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, cand Guvernul revolutionar a decretat ca Tricolorul – rosu, galben si albastru – sa reprezinte steagul national al tuturor romanilor. Cele trei culori impartite in mod egal reprezinta principiul egalitatii, orientarea culorilor in sus semnifica verticalitatea, cifra trei este numărul perfect. Pe langa tara noastra, mai existand alte trei tari europene traditionale cu steagul tripartit in mod egal: Franta, Italia si Belgia. 

O astfel de zi, ne reaminteste faptul ca suntem romani, ca avem o istorie si o cultura solide, ne reinvie sentimentul de patriotism. Fluturarea tricolorului pe ritmul impus de pasul de defilare al militarilor si pe notele apasate ale imnului de stat, aduce un fior in inimile romanilor care isi iubesc tara cu adevarat, indiferent unde se afla. 
Drapelul national a fost sarbatorit si la Targoviste. Dupa ce a fost sfintit la Mitropolie, acesta a fost readus pe Platoul Prefecturii, unde au avut loc si onorurile militare, imediat dupa intonarea imnului de stat al Romaniei. Seria alocutiunilor a fost deschisa de Prefectul judetului Dambovita, Victor Sanda.

„Acest simbol national a creat un setiment de apartenenta la o natie si la un popor, pentru ca el reprezinta romanii de pretutindeni si din tara. 

Oriunde te afli, atunci cand vezi tricolorul, simti o mandrie si o emotie deosebita. Daca nu esti in tara ta si esti departe, aceasta emotie te cuprinde, indiferent de varsta, indiferent de problemele prin care treci.

Noi avem datoria si chiar cinstea sa admiram tricolorul nostru, sa-l respectam si sa avem, privind la el, sentimentul de apartenenta la natia romana si la poporul roman.” 

Printre alocutiunile oficialilor a fost prezentat si mesajul Inaltpresfintitului Nifon, Arhiepiscopul si Mitropolitul Targovistei. De asemenea, primarul interimar, Ciprian Prisacaru, a subliniat importanta drapelului pentru romani.

„Fiecare dintre culorile drapelului nostru scot in evidenta caracteristici care alcatuiesc demnitatea natiunii statului unitar roman. 

In aceasta zi, fiecare dintre noi ar trebui sa isi puna o intrebare simpla: Ce inseamna pentru mine tricolorul?  
Nu este o simpla bucata de panza, prin el flutura toata simtirea romaneasca, luptele date sub un singur stindard pentru ca romanii sa isi castige independenta, unirea sau libertatea fata de regimul comunist. 

Felul in care iti respecti drapelul national spune foarte mult, daca nu chiar totul despre natiune.

Steagul romanesc este insasi Romania!”

Dupa ce a fost binecuvantat si sarutat de autoritatile judetene si municipale, drapelul Romaniei a fost ridicat in fata Prefecturii.

Ceremonia s-a incheiat cu defilarea trupelor militare din municipiul Targoviste, a trupelor de jandarmi si a celor din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta. 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin