Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cadou util de aniversare pentru SALVAMONT LUPENI

De curând,  cei de la SALVAMONT  LUPENI au sărbătorit 42 de ani de activitate continuă

Creșterea calității serviciilor turistice oferite celor care aleg stațiunea Straja Lupeni ca destinație de vacanță constituie o preocupare permanentă a autorităților publice locale. Pentru a veni în sprijinul salvatorilor, administrația locală a achiziționat un atv performant,  cu senile, cu care, se poate interveni  mult mai ușor, în cazul accidentărilor și în zonele mai greu accesibile. Este și un cadou, de aniversare, pentru cei care sunt salvatorii din munți.

“Am achiționat un Atv performant, pentru a ușura intervenția în aria de competență a municipiului Lupeni. Fără Salvamont,  noi nu reușim să facem nimic în stațiunea Straja. Fără ei, există posibilitatea să intrăm într-o situatie, în care nu putem să acordăm ajutor turiștilor și nu numai. Ca urmare a profesionalismului de care a dat dovadă,  echipa de salvamontiști, dar și ca urmare a investițiilor realizate de Primăria municipiului Lupeni pentru acest serviciu de salvare montană și, în general, pentru infrastructura de turism din stațiunea Straja, Serviciul Public Salvamont Lupeni a fost reacreditat cu două echipe, pentru o perioadă de timp de  cinci ani. Ne mândrim cu acest calificativ al salvatorilor montani de la Straja. Vreau să le mulțumesc pentru tot ceea ce fac pentru Straja, pentru turiștii care vin aici, să le aducem mereu recunostința și respectul comunității ”,  a ținut să declare, Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.

Conform legii, Serviciul public Salvamont Lupeni are următoarele atribuţii: patrularea preventivă în zona montană din partea nordică a Munţilor Vîlcan între Defileul Jiului, Cumpăna Apelor, Jiu-Cerna şi partea sudică a Retezatului, începând din Curmătura Bucurii. Aceştia asigură permanenţa în punctele şi refugiile Salvamont, acordarea primului ajutor medical în caz de accidentare şi transportarea accidentatului sau a bolnavului la prima unitate sanitară, căutarea persoanei dispărute, etc.

”Având în vedere, gradul ridicat de încărcare cu turiști al domeniului schiabil Straja care crește an de an, riscului  crescut de producere a avalanșelor, și numărul mare de evenimente ce se înregistrează constant, până la finalul sezonului de iarnă, salvamontiștii vor rămâne zilnic, cu efective dimensionate corespunzator, de serviciu pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă și in cabinetele medicale ale bazelor și posturilor Salvamont.  După statistica noastră, avem peste 12.600 de solicitări și intervenții, atât în zona crestei Vâlcanului, cât și în zona Retezatului. Este o activitate, mai mult decât amplă. Suntem o structură stabilă. Suntem singura structură acreditată, după Serviciul Public Județean Hunedoara. În rest, din păcate, niciunul din serviciile locale, respectiv Uricani, Petroșani, nu dețin o acreditare. Sigur, asta nu înseamnă că ei nu își fac treaba și nu au structuri bine puse la punct. Dar, având în vedere afluența foarte foarte de turiști fie iarna, fie vara, pe noi ne-a obligat să mărim numărul salvatorilor și să dezvoltăm operativitatea echipei de intervenție mult deasupra altor servicii din țară, fără nicio exagerare. Am obținut reacreditarea serviciului Salvamont Lupeni pentru încă cinci ani de zile, până în 2027. Asta cuprinde acreditarea serviciului din punct de vedere legislativ, cât și acreditarea a două echipe, din punct de vedere operațional.  Nu uitaţi, echipele Salvamont sunt singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane,  în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale. Apelaţi cu încredere la prietenii dumneavoastră de pe cărările munţilor –  SALVAMONT!”  a spus și  George Resiga,  șeful  Serviciul Public Salvamont Lupeni.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share