Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cadourile, oricât de scumpe, nu garantează fericirea și nu întăresc iubirea

A început numărătoarea inversă. Urmează trei săptămâni de foc pentru bărbații din România. Este acea perioadă din an în care și-ar dori să aibă orice altă naționalitate.
De ce?

Lună de foc pentru bărbați

Pentru că vin în cascadă: Valentine’s Day (preluată de la partenerul strategic), Dragobetele (jur că nu am auzit de el până acum câțiva ani), 1 Martie/Mărțișorul și 8 Martie. Ferească-i Dumnezeu să uite de vreuna din ele, că și-au dat foc la valiză. Vor fi ținta unor săgeți otrăvite tot anul. Dar nu acelea care dor tare și scurt…Nuuu! Vor fi din acelea care dor tare și îndelung.
Cred că nu au fire de păr în cap câte trimiteri la sfinți și-au luat americanii de la vajnicii urmași ai dacilor. Calvarul lor începe duminică. Deja umblă prin magazine ca bondarii pentru a găsi cadoul perfect pentru soții/iubite, dar și pentru finanțele lor. Astăzi am văzut la o florărie un bărbat cât muntele uitându-se la aranjamentele cu inimioare. Cică Valentin e cu inimioare. S-a albit la față.
-Da’ ce fac doamnă de banii ăștia? Cântă Traviata?
Bineînțeles că vânzătoarea nu a înțeles ironia pentru că a răspuns cu un zâmbet larg:
– Lăsați că odată este Sf.Valentin! (Apropo! Sf. Valentina este pe 10 februarie, Sf. Valentin pe 24 aprilie, 30 iulie și 24 octombrie). Noroc că Valentinii noștri nu sunt cu dragostea.
Acum serios vorbind sărbătorile acestea au devenit unele de mari fițe. Bijuterii, parfumuri scumpe….și toate pentru ce?

Cadourile, oricât de scumpe, nu garantează fericirea și nu întăresc iubirea

Cred că nu v-am spus, dar părinții mei au sărbătorit, pe 10 decembrie 2020, 64 de ani de căsnicie. Fără Valentine’s Day și fără Dragobete. De 1 Martie ne dăruiește, celor trei femei din viața lui (soția, adica mama mea, fiica, adică subsemnata și nepoata, fiica mea) câte un mărțișor. Al mamei are întotdeauna un ghiocel. De 8 Martie ne dăruiește flori, garoafe roșii, cele mai frumoase pe care le găsește.
S-au scris milioane de cărți despre iubire, există milioane de definiții, dar oare ce este iubirea altceva decât compromis din înțelegere și respect. Dragostea este o alegere pe care o faci în fiecare zi. Nu alegi să iubești pe cineva abia în ziua nunții, pentru ca apoi lucrurile să rămână neschimbate pentru tot restul vieții noastre. Să alegi conștient, să-ți iubești partenerul în fiecare zi este acel ceva care te va întări incredibil de mult și va da sens vieții tale. Nimic nu-ți poate lua puterea pe care ți-o dă faptul că alegi dragostea. Ea nu este întotdeauna corectă, dar asta este ceea ce o face frumoasă. Este lupta pentru a o face corectă.
Dragostea nu este numai fericire. Este căutare, este compromis, este , uneori, durere.
Dacă ești în căutarea unei surse nelimitate și constante de fericire, nu căuta dragostea. Dragostea te provoacă, te purifică, te inspiră și te motivează să evoluezi, să devii luptător și diplomat în același timp.
Dragostea nu este o evidență contabilă. Atunci când ești atent cine punctează, cine dă mai mult în relație, este acel ceva care îți răpește bucuria de a iubi și de a fi iubit.
Dragostea este, în aceste zile de foc și în toate zilele anului, ale vieții, o șoaptă de “te iubesc” rostită în zori, o îmbrățișare, o mângâiere, un sărut neașteptat. Dragostea este încredere, dorință, bucurie.
“A iubi nu înseamnă a ne privi unul pe celălalt, ci a privi amândoi în aceeași direcție.”
Antoine de Saint-Exupery
Distribuie acest articol Oficial Media
Share