Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

CAFA de 20 de ani împreună și pentru VIITOR

 A.F.A.R.Timișoara a găzduit Conferința omagială ”CAFA-20 de ani împreună”  în perioda 13-15 iunie,2024, la Timișoara.

A.F.A.R-una dintre asociațiile fondatoare Coaliției Asociaților Femeilor Antreprenori, care a mai găzduit câteva conferințe ale  Coaliției, a fost onorată de participarea mai multor asociații din țară: Cluj , București,Râmnicu-Vâlcea, Brașov, Republica Moldova precum și a unor invitați din Italia și Germania.

Au fost două  zile de “bilanț”, de rememorate evenimente, emoții, evocari, reîntâlniri cu prieteni dragi, planuri de viitor, lacrimi de bucurie , dar și veselie și bună dispoziție.

În cadrul întîlnirii a avut loc și dezbaterea pe tema   “Antreprenoriatul feminin în România, Încotro?”

În cadrul Conferinței au fost susținute și două  prezentări de excepție ale  dr.Virginia Faur -pentru Laboratoarele “Favisan” și  dr. Anda Pescariu-, care au generat dezbateri interesante și propuneri pentru viitoarele  demersuri și acțiuni ale CAFA.

S -au conferit diplome și trofee asociațiilor membre, iar evenimentul s -a încheiat, cu un recital excepțional al preotului și cântărețului Ciprian Pop și fiice acestuia, mult apreciat de participanți.

Doamnei Maria Grapini i s -a conferit  și un  trofeu inedit “Trofeul inimii de aur” creat special pentru acest moment aniversar, a cărei titulatură  spune mai mult, decât 1000 de cuvinte.

Multumesc colegelor din Asociația femeilor Antreprenor din România care mi-au decernat “Inima de aur”, pentru activitatea mea de 27 de ani, în calitate de Președintă fondatoare!  Sunt toate femei de afaceri cu suflet mare, care și-au asumat să facă voluntariat, pe lângă administrarea propriilor afaceri.

Am avut un program aniversar, unde s-au omagiat 20 de ani, împreună, în CAFA, dar și o dezbatere cu tema “Antreprenoriatul feminin în Romania, Încotro? – în cadrul căruia am stabilit și zece priorități pentru mediul de afaceri.

În calitatea mea de președinte fondator al AFAR, am acordat distincții și diplome” a transmis europarlamentarul Maria Grapini.

Un invitat special a fost  și  Martha Mocanu, manager BES România, singura femeie care a deţinut funcţia de guvernator (2008-2009) al Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova, cea mai mare organizație non guvernamentală afiliată la ONU, care a felicitat-o pe Maria Grapini pentru noul mandat de europarlamentar de cinci ani.

Simona Boancă, președinta Asociației Femeilor Antreprenori din România, a spus ” că sunt două cuvinte caracterizează Coaliția  Asociațiilor Femeilor Antreprenori: Unitatea și Longevitatea.Femeile unite pot face lucruri mari pentru comunitate și pentru ele. Este foarte important să fim împreună și să fim unite la bine și la rău”.

AFAR a gestionat de-a lungul celor două decenii,  numeroase proiecte caritabile, sociale, educaționale, a organizat întâlniri și conferințe, locale sau naționale, pe diverse teme de actualitate și a captat atenția atât a femeilor, cât și a bărbaților, căci evenimentele au fost destinate tuturor.

Anul trecut, eurodeputatul Maria Grapini a participat în calitate de invitat la Conferința Anuală a Coaliției Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România ( C.A.F.A.), cu tema „Solidaritatea femeilor de afaceri în context global. Capitalul uman și importanța lui” care s-a organizat la Cluj-Napoca, în perioada 25-27 mai.

Sesiunile conferinței au avut loc, la Radisson Blu Hotel Cluj, reunind femei antreprenor din organizațiile membre C.A.F.A., precum și alte reprezentante de succes ale antreprenoriatului feminin și invitați speciali.

De asemenea, în urmă cu doi ani, europarlamentarul Maria Grapini a organizat, împreună cu AFAR, conferința națională CAFA – Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România, eveniment important la care a fost invitată inclusiv o delegație formată din femei de afaceri din Azerbaidjan.

Conferința cu tema „Antreprenoriatul feminin susține cultura” s-a desfășurat timp de două zile, la Hotelul Ibis din Timișoara, și a fost moderată cu succes de eurodeputatul Maria Grapini, un susținător fervent al mediului de afaceri autohton, dar și al culturii.

Cu ocazia acestui eveniment, a fost organizată și o expoziție cu lucrările artiștilor plastici din Timișoara.

”În cadrul Conferintei CAFA-  pe care am organizat-o la Timișoara, cu bunele mele colege din Asociația femeilor antreprenor- am promovat o tânără talentată, Cristina Cioca, artist plastic. Cred că trebuie să promovam valorile și să susținem Arta, Cultura, Educația” a conchis europarlamentarul Maria Grapini.

Cele mai importante  proiecte realizate de  AFAR de-a lungul celor 20 de ani 

Finanţarea primului Centru privat de tratament oncologic împotriva. cancerului la sân, din Timişoara;

Renovarea secţiei ATI a Spitalului Judeţean din Timişoara.

Renovarea sălii de aşteptare a Policlinicii de copii.

Acordarea de burse de excelenţă studenţilor şi elevilor.

Susţinerea concursurilor internaţionale a studenţilor de la Facultatea de Muzică.

În anul 2011, a finanţat participarea finalistului de la concursul „Românii au talent” la un concurs din New York la Opera Metropolitană.

AFAR, prin membrele ei, ţine cursuri de antreprenoriat şi mentorat pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share