Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

CAKE MAN / după Paul Neagu

duminică 22 octombrie, ora 17.00

 

în cadrul expoziției ‘după SCULPTURĂ / SCULPTURĂ după’

Cazarma U, Timișoara

(sala 16, parter dreapta)

 

Curator: Ileana Pintilie

Artiști: Thomas Goodey, Ioana Marinescu, Iulia Mărăcine și Andreea David

 

Într-o acțiune participativă din mai 1971, desfășurată la galeria Sigi Krauss din Londra și intitulată The Cake-Man, Paul Neagu recompunea în fața publicului o siluetă umană umplută cu vafe (waffles), invitându-l apoi la un ritual de consumare a „omului prăjitură”. Fiecărui participant i se oferea o „celulă” din corpul ce avea să fie deconstruit, răvășit și „devorat”. Relaţia specială dintre obiecte, tactilitate şi gust a deschis calea unor serii de acţiuni strâns legate între ele prin cercetări tematice similare, difuzate prin intermediul Manifestului artei tactile (1969).

Vă invităm duminică 22 octombrie începând cu ora 17.00 să luați parte la o revizitare a Cake Man la Cazarma U din Timișoara. Un mic grup de arhitecți și performeri vor reconstitui atât omul din vafe, cât și experiența de a fi consumat împreună.

 

Producător: PETEC (Asociația Pentru Teatru și Carte)

Parteneri: The Paul Neagu Estate (UK), Fundația Triade, CNDB (Centrul Național al Dansului București),  /SAC @Malmaison (Spațiul de artă contemporană), CESI (Centrul de Excelență în Studiul Imaginii), H2DANCE, Cartierul Uranus, Radio România Cultural, Igloo.

Mulțumiri: Smaranda Găbudeanu, Carmen Zmaranda

 

 

‘CAKE MAN / după Paul Neagu’ face parte din proiectul ‘PAST PRESENT. Moving archives’, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin