Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Călătorește fără griji achiziționând online vigneta pentru Ungaria

Dacă ai pornit la drum și vrei să ai călătoria cât mai liniștită atunci trebuie să știi că țările balcanice și intra-carpatice percep taxa de drum numită vignetă și este bine să o achiziționezi online, din timp, pentru a nu te confrunta cu probleme la intrarea pe segmentele naționale de autostrăzi.

vigneta pentru Ungaria

Ungaria este țara cea mai tranzitată

Țara tranzitată cel mai mult, fie că mergi în Germania, Franța, Olanda, Italia, sau oricare altă destinație, este Ungaria. Prin Ungaria trece cel mai mare număr de autovehicule, de aceea s-a și creat un serviciu online vigneta Ungaria, în care cu ușurință scapi de grijile călătoriei sau a vreunei penalizări nedorite.

Cei care pornesc în călătorie cu maşina prin Europa trebuie să ştie că, în ţările europene, taxa de drum se percepe fie pentru o perioadă de timp (vigneta), fie pentru distanţa parcursă. În plus, există şi taxe suplimentare speciale pentru tuneluri, poduri, feriboturi etc.

În Ungaria şi România funcţionează, aşa-zisa, vigneta online, datorită căreia în câteva minute ai scăpat de grijile sistemului de taxe de pe traseul ce urmează a fi parcurs. Sistemul ungar al vinietelor rutiere este în totalitate electronic, așa cum este și sistemul de verificare al vinietelor, deci sistemul poate stabili, cu ajutorul unui program de citire al numerelor de înmatriculare, dacă pentru respectivul număr de înmatriculare există, sau nu, vinietă rutieră achiziționată.

Călătorește fără griji achiziționând online vigneta pentru Ungaria

Nimeni nu vrea să aibă bătaie de cap în timpul călătoriei, fie că este transportator, companie, sau pur și simplu ete în vacanță cu familia. Timpul de achiziție la intrarea pe un sector de drum care impune vinietă, este de 60 minute. Așa cu nu este de dorit să ajungi în situația în care cauți soluții să te pui în legalitate într-un timp extrem de scurt. Ai aceată variantă pe care am prezentat-o în informarea noastră catre  și  la un simplu click verifici prețurile și adaugi online taxa pentru vigneta Ungaria. În acest fel vei circula responsabil și fări griji.

Este recomandată păstrarea confirmării primite, prin e-mail, pentru o perioadă de 2 ani consecutivi expirării validității vinietei. În cazul tranzacției electronice pentru achitarea taxei rutiere, mesajul de confirmare servește ca dovadă pentru plata acesteia (mesajul e-mail, trimis de sistemul nostru, ori chitanța de control, care poate fi descărcată).

Țările care utilizează vignetă pentru întreaga rețea de drumuri naționale: Austria, Bulgaria, Cehia, Elveția, Moldova, Romania, Slovacia, Slovenia, Ungaria. Mai jos vă vom prezenta o hartă cu principalele sectoare de drum din Ungaria care percep taxă. Aceasta este obligatorie și este verificată prin intermediul camerelor video după cum veți vedea detaliat chiar aici, la procurarea de vigneta Ungaria.

Categoriile de vehicule în Ungaria

Categoriile de vehicule, utilizate în sistemul vinietelor, sunt preluate din categoriile oficiale de vehicule, ce se găsesc în certificatul de înmatriculare. Numărul de persoane, care pot fi transportate în vehicul, trebuie stabilit în baza indicației oficiale, din certificatul de înmatriculare: (S.1. locuri pe scaune, inclusiv cond. auto), și nu în baza locurilor vizibile din autovehicul. Toate dealiile le veți găsi cu ușurință pe site-ul care oferă vigneta Ungaria și tot acolo puteți alege după termenul de valabilitate, de la 10 zile la un an. Vă dorim drum bun!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share