Călin Popescu Tăriceanu – Dosarul retrocedărilor. Are motiv să îi fie frică de DNA?

Călin Popescu Tăriceanu este cel mai vehement acuzator al DNA. Dacă se erijează în luptătorul dreptății, atunci de ce nu face dreptate pentru oamenii care ies în stradă?

Președintele Senatului, din contra, îi acuză pe protestatari că sunt manipulați. Îl acuză pe președintele Iohannis, acuză DNA și toate structurile de anchetă și justiție, mai nou, acuză și Parchetul General al României. 

Călin Popescu Tăriceanu vrea dreptate pentru politicieni, nu pentru cetățenii de rând. Dar dacă toată lumea complotează și el este nevinovat, iar clasa politică este curată, înseamnă că noi, oamenii de rând am vândut pădurile, fabricile, am deturnat miliarde de euro în dosarele ultimilor ani de pe masa DNA. Dacă ei nu și noi da, atunci Codruța Kovesi ar trebui să ne trimită în judecată. Pe toți. 20 de milioane.

Fără a fi malițios, mă întreb dacă Albă ca Zăpada nu a avut cumva un trecut fierbinte pe la Penthouse și acum ne crede niște pitici tâmpiți care o ascultă orbește, doar pentru că a pozat sclipitoare și apretată.

Să nu uităm că ALDE a fost votat de peste trei sute de mii de români. Da! Ați auzit bine. Întregul partid condus de actualul președinte al Senatului nu are girul -nici măcar- a 3% din cetățenii țării. Poate vă întrebați cum este posibil să ocupe a doua funcție în stat și în același timp să acuze președintele României de intenția de a răsturna rezultatul alegerilor din 2016. Cum să deschizi gura împotriva votului a peste șase milioane de români, să faci afrmații împotriva președintelui Iohannis, tu care nu-i ajungi nici măcar la gleznă, electoral vorbind!?

Klaus Iohannis vrea dreptate pentru omul de rând, iar PSD-ALDE pentru politicieni. Noi ce să credem din tot basmul ăsta cu aspect de film pentru adulți?

Vă prezint mai jos scurt jurnal intim de politician imaculat: DOSARUL RETROCEDĂRILOR! Asta fiindcă tot se strigă ”NU NE VINDEM ȚARA!”.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, este inculpat în dosarul retrocedărilor, în care deja a fost trimis în judecată din iulie 2016, fiind acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

În dosarul retrocedărilor, apar și omul de afaceri Remus Truică, Prințul Paul al României, precum și un fost ofițer al serviciilor secrete israeliene, Tal Silbertsein, consultant politic pentru aproape 20 șefi de stat sau de guvern din lume, dar și din România (Traian Băsescu, Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu).

În acest dosar, Călin Popescu Tăriceanu este judecat în legătură cu retrocedarea Fermei Regale Băneasa și a pădurii Fundul Sacului din Snagov, afaceri ce ar fi prejudiciat statul român cu peste 145 de milioane de euro.

Conform DNA, Tăriceanu a făcut declarații neconforme cu realitatea în legătură cu aspecte importante din dosar, fapt ce a condus la îngreunarea sau chiar la împiedicarea soluționării penale a cazurilor altor inculpați din dosar.

Potrivit unei false mărturii sub jurământ, Călin Popescu Tăriceanu nu ar fi avut cunoștință despre retrocedarea către prințul Paul Philippe al României a unor suprafețe de teren din Băneasa (fosta fermă regală) și Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului) și nici despre implicarea în acest caz de retrocedare a inculpaților Tal Silberstein, Benjamin „Beny” Steinmetz, Moshe Agavi, oameni de afaceri israelieni care controlează o rețea de firme din domeniul imobiliar (Beny Steinmetz are o avere evaluată de Forbes la peste 7 miliarde de dolari). În dosar, pe lângă Călin Popescu Tăriceanu, sunt implicați și Dan Cătălin Andronic, patronul ziarului „Evenimentul Zilei”, și Remus Truică, fost consilier al premierului Adrian Năstase, în legătură cu care procurorii DNA spun, de asemenea, că Tăriceanu a depus declarații mincinoase.

În același context, inculpatul a mai precizat că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein. Totodată, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton a afirmat în mod nereal că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România„, arată procurorii.

Alte dosare ale lui Călin Popescu Tăriceanu

Din octombrie 2016 a apărut în mass-media suspiciunea că ar putea fi vizat în dosarul lui Bogdan Olteanu, finul său, care la momentul redactării acestui articol este cercetat în arest la domiciliu pentru că ar fi primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii pe lângă membri ai Guvernului, în anul 2008, pentru ca Liviu Mihaiu să fie numit guvernator al Deltei Dunării. Sursa: Stiri din lume

Distribuie acest articol Oficial Media
Share