24/10/2020

Călin Popescu-Tăriceanu: “starea de urgență nu trebuie să ducă la blocarea totală și la paralizarea României!”

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele ALDE, a afirmat că este necesară reluarea imediată a activităților, susținând că nu înțelege de ce deputații și senatorii nu își reiau activitatea normală.

Starea de urgență nu trebuie să ducă la blocarea totală și la paralizarea României!

”Nu înţeleg ce se întâmplă, de ce este oprită administraţia, ministere întregi. Am vorbit cu colegii de la Parlament, cu Preşedintele Camerei Deputaţilor, cu Vicepreşedintele Senatului, să reluăm activitatea la Parlament. Nu înţeleg de ce Parlamentul trebuie să stea acasă. Toţi funcţionarii, toţi parlamentarii, haideţi să venim la treabă, că nu asta este o problemă. Cu nişte minime măsuri de siguranţă putem să reluăm activitatea. Şi cred că ar fi şi un exemplu bun pentru întreaga ţară. Toată lumea îşi pune problema să reia activităţile economice cu instituirea măsurilor sanitare absolut necesare.
Starea de Urgenţă creează nişte obligaţii, suspendă anumite drepturi. Nu toate sunt în regulă că au fost suspendate. Reluarea activităţilor se poate face chiar atâta vreme cât este instituită Starea de Urgenţă.
Nu ştiu cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile. Activităţile trebuie reluate – întreprinderile mici şi mijlocii. Trag un semnal de alarmă legat de pericolul grav care ne paşte de a plonja într-o recesiune fără precedent din care nu ştim cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile. Starea de Urgenţă nu presupune că blocăm totul şi stăm paralizaţi!”
Distribuie acest articol Oficial Media
Share