Este fascinant să luăm în considerare câte învățături străvechi ne spun că noi, oamenii, putem obține puteri extraordinare prin diferite tehnici. De exemplu, în budism, existența unor puteri avansate este ușor de recunoscut; de fapt, Buddha se aștepta ca discipolii săi să aibă capacitatea de a atinge astfel de abilități, dar și să nu fie distrași de ele.
Un profesor de studii budiste și tibetane la Universitatea din Michigan, Donald Lopez, descrie numeroasele abilități care sunt atribuite lui Buddha:
”Cu această iluminare, s-a crezut că posedă tot felul de puteri supranormale, care includ cunoașterea deplină a fiecărei vieți anterioare, precum și a altor ființe, capacitatea de a cunoaște gândurile altora, capacitatea de a se dedubla, precum și capacitatea de a se ridica în aer și de a trage simultan foc și apă din corpul său… Chiar dacă a trecut în nirvana la vârsta de 81 de ani, ar fi putut trăi un eon sau poate până la sfârșitul eonului dacă i s-ar cerut să facă asta.”
Din nou, există o mulțime de anecdote istorice despre oamenii cu aceste „capacități umane extinse” așa cum le numește Institutul de Științe Noetice. (n.r. Noetica, pe scurt, reprezinta capacitatea de influenta a mintii asupra materiei, astfel putem deschide o categorie vasta in care sunt incluse levitatia, telepatia, capacitatea de a viziona viitorul, o putem numi si paranormal deoarece ea nu este accesibila oricarei persoane, sunt putini initiati in asa ceva, mai ales calugarii Budhisti, zona Tibetului pastrandu-si inca spiritualitatea nestirbita).
Citește și:
Dalai Lama – LEGI ALE VIETII care te vor face un om mai bun
Deoarece acest articol este axat pe călugării budiști, aici, vă vom prezenta un alt exemplu din tradiție așa cum a fost scris de Swami Rama în cartea ”Trăind alături de maeștrii budiști”:
”Nu mai văzusem niciodată un bărbat care să stea nemișcat fără să clipească din pleoape timp de opt până la zece ore, dar acest adept era foarte neobișnuit. De asemenea, a levitat un metru și jumătate în timpul meditațiilor sale. Am măsurat acest lucru cu o sfoară, care mai târziu a fost măsurată cu o riglă de picior. Aș dori să explic clar, așa cum v-am spus deja, că nu consider că levitația este o practică spirituală. Este, de asemenea, o practică avansată de pranayama cu aplicarea de bandeaus. O persoană care știe despre relația dintre masă și greutate va înțelege că este posibil să leviteze, dar doar după o practică îndelungată…
De asemenea, avea puterea de a transforma materia în diverse forme, cum ar fi schimbarea unei stânci într-un cub de zahăr. Unul după altul, a doua zi dimineața a făcut multe lucruri de genul ăsta. Mi-a spus să ating nisipul, iar boabele de nisip s-au transformat în migdale și caju. Mai auzisem de această știință și îi cunoșteam principiile de bază, dar cu greu crezusem astfel de povești. Nu am explorat acest domeniu, dar sunt pe deplin familiarizat cu legile care guvernează știința.
Multe dintre aceste povești există în literatură și tradiție, dar sunt doar povești și este la latitudinea cititorilor să determine fiabilitatea lor. Desigur, unul care subscrie la diferite învățături antice ar fi mai înclinat să creadă că acestea sunt mai mult decât folclor.
Citește și:
Un interviu cu un medic tibetan despre vindecare, viaţă şi moarte
În zilele noastre, au existat o mulțime de studii în domeniul parapsihologiei care au dat rezultate importante din punct de vedere statistic, în special atunci când examinăm descoperirile provenite din fizica cuantică. Acesta este motivul pentru care Max Planck, care este un fizician teoretician, care a dat naștere teoriei cuantice, a declarat că el consideră conștiința ca fiind fundamentală. Max a mai scris că nu putem trece în spatele conștiinței și că tot ceea ce vorbim, precum și tot ceea ce considerăm ca existent postulează conștiința. Dalai Lama a susținut și acest punct de vedere:
Vorbind în linii mari, deși există unele diferențe, cred că filosofia budistă, precum și mecanica cuantică, pot da mâna cu privire la viziunea pe care o au despre lume. Putem vedea în aceste mari exemple roadele gândirii umane. Indiferent de admirația pe care o simțim pentru acești mari gânditori, nu ar trebui să pierdem din vedere faptul că ei au fost ființe umane la fel ca noi.
Citește și:
Nemurirea există – cercetările unui fizician român despre vindecarea cancerului
Un profesor de fizică și astronomie la Universitatea John Hopkins, pe nume R.C. Henry, a explicat în continuare lucrurile:
”O concluzie fundamentală a noii fizici recunoaște, de asemenea, că observatorul este cel care creează realitatea. Fiind observatori, suntem și personal implicați în procesul de creare a realității noastre. Fizicienii sunt forțați să admită că universul este de fapt o construcție „mentală”. Pionierul fizician Sir James Jeans a scris odată: Fluxul de cunoștințe se îndreaptă către o realitate non-mecanică; universul începe să arate mai mult ca un gând grozav decât ca o mașinărie grozavă. Mintea nu mai pare a fi un intrus accidental în domeniul materiei, ar trebui să o salutăm mai degrabă ca creator, precum și guvernator al tărâmului materiei. Ar trebui să treci peste asta și să accepți concluzia incontestabilă. Universul este imaterial-mental spiritual.”
Harvard și călugării din Munții Himalaya.
La momentul unei vizite la mănăstiri îndepărtate din anii 1980, un profesor de medicină la Universitatea Harvard, pe nume Herbert Benson, împreună cu echipa sa de cercetători, a studiat călugării care trăiau pe munții Himalaya și care printr-o tehnică de yoga, își ridicau temperatura degetelor de la mâini, împreună cu cea a degetelor de la picioare, cu până la 17 grade. Încă nu se știe cum au avut monahii capacitatea de a genera o astfel de căldură.
Acest lucru nu s-a oprit aici – cercetătorii au studiat și câțiva maeștri din Sikkim, India, unde au fost surprinși să descopere că acești călugări pot reduce metabolismul cu 64%.
Echipa de cercetare de la Harvard a realizat în 1985 un videoclip în care călugării se usucă la temperaturi scăzute, sau își petrec nopțile de iarnă la 15.000 de picioare înălțime în Himalaya.
Există, fapte cu adevărat remarcabile și nu este prima dată când știința examinează oamenii care pot face lucruri extraordinare.
sursa: consciousreminder.com
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
România are, în premieră, o Strategie Națională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare și Cerebrovasculare 2025–2030
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Ți se potrivește o nuntă pe plajă în Halkidiki? Află de aici ce presupune mai exact și cum poți avea și tu parte de un eveniment de vis
Uleiul de mentă – răcoarea care trezește pielea și îți limpezește mintea