Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

NFTE crește capacitatea de pregătire

Luni 25 martie 2024, doisprezece Aliați din NATO: Belgia, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Muntenegru, Macedonia de Nord, România, Spania, Turcia și Regatul Unit,  au convenit să extindă în continuare pregătirea aviației militare în cadrul Alianței prin inițiativa NATO Flight Training Europe (NFTE).

Aceasta include prima plasare vreodată a aproximativ cincizeci de studenți piloți în patru locații începând cu acest an, adăugarea a nouă campusuri noi de formare, precum și înființarea unui organism consultativ dedicat industriei. NFTE își propune să schimbe fundamental modul în care Aliații antrenează întreaga gamă de echipaje aeriene, inclusiv piloți pentru avioane, elicoptere și sisteme aeriene pilotate de la distanță.

NFTE nu numai că întărește capacitățile forțelor aeriene aliate, ci și promovează unitatea aliaților. Secretarul general adjunct Mircea Geoană a spus: „Unitatea nu se întâmplă pur și simplu, trebuie câștigată. O modalitate de a realiza acest lucru este formarea sistematică împreună și construirea de relații de încredere în acest proces. NATO Flight Training Europe este un exemplu excelent în acest sens. Acest efort multinațional important ne va ajuta să avem  o abordare comună a formării următoarelor generații de echipaje aeriene.”

Odată cu cea mai recentă extindere a numărului de campusuri de formare la paisprezece locații, NFTE facilitează acum formarea în șapte țări aliate. Creșterea rapidă a NFTE a atras interesul în jurul Alianței, mai mulți Aliați fiind așteptați să se alăture în prima jumătate a anului 2024.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share