Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Camelia Lepădat: În timp ce economia românească se prăbușește, membrii guvernului se laudă cu realizări inexistente

Camelia Lepădat, coordonator în Departamentul Educație din cadrul Pro România Dâmbovița și candidat pentru funcția de consilier local municipal, susține că ne aflăm astăzi într-o situație impardonabilă, ca țară, am devenit un fel de ”ciuma Europei”.

Declarații pe larg din conferința de presă:

”În ciuda acestei realități, PNL, în complicitate cu PSD, se pregătesc de alegeri locale pe 27 Septembrie și parlamentare pe 6 Decembrie, ca să fie siguri de scaunele lor încă 4 ani, indiferent de consecințe.

PRO România a semnalat în nenumărate rânduri că singurii care vor plăti prețul acestei guvernări dezastruoase și acestor înțelegeri între politicieni iresponsabili vom fi noi, românii, care asistăm în ultimul timp la o deversare de ură de la pupitrul prezidențial și la o inacceptabilă lipsă de soluții din partea guvernului. De fapt, acești politicieni după alegeri vor face împreună și mai mult rău decât au făcut Băsescu și PDL în 2010.

În timp ce economia românească se prăbușește, membrii guvernului se laudă cu realizări care nu există decât în imaginația lor suspectă.

Adevărul este altul și este extrem de trist, iar din datele oficiale realizăm că urmează criza adevărată pe piaţa muncii: economia locală a pierdut mai mult de 7.200 de locuri de muncă zilnic de la debutul stării de urgenţă şi până pe 15 iulie și se estimează că vom ajunge lunile acestea la circa 1 milion de contracte de muncă încetate, iar vârful crizei se va resimți în primul trimestru al anului 2021.

Adică, după alegeri când, așa cum consacră înțelepciunea românească într-un proverb, se vor fi văzut deja cu sacii-n căruță, adică vor fi deja instalați la putere pentru următorii patru ani.

Candidații Pro România Dâmbovița pentru Consiliul Local Municipal Târgoviște

Ce măsuri ia guvernul? Niciuna, dimpotrivă, în loc de măsuri de redresare a economiei propune și mai multe restricții, ca să fie siguri că o îngroapă definitiv.

Pro România încă de la debutul pandemiei a propus un set de măsuri prin care s-ar fi evitat  situația dramatică în care ne aflăm, dar acestea au fost întâmpinate cu o dușmănie de neimaginat! Dușmănie care, de altfel, s-a demonstrat recent că se îndreaptă și împotriva copiilor, pentru că au refuzat aplicarea legii: dublarea alocațiilor de la 1 august.

În 29 iulie s-a adoptat o ordonanță de urgență care prevede prima mărire a alocațiilor cu doar 20% și de-abia în luna septembrie! Alte creşteri posibile la 1 ianuarie 2021, la 1 iulie 2021 şi în 2022, adică măresc alocațiile…  în rate!!! „Practic, alocația dublată va fi la data de 1 iulie 2022” a declarat cinic premierul României. Zilele trecute, ministrul muncii amenința public că, dacă Parlamentul îndrăznește să modifice Ordonanța, ”vor opri plățile pentru copii.” Cu alte cuvinte, dacă îndrăznește cineva să li se opună, se răzbună și nu mai dau niciun ban copiilor! Un șantaj incalificabil!

Pro România, se întreabă:

Oare ministrul muncii confundă demnitatea vremelnică (sperăm noi) în care se află acum cu rolul unui vechil agresiv pe moșie, de îndrăznește să folosească asemenea amenințări? Oare confundă copiii României cu niște sclavi aflați la mila lor? Uită oare acest guvern că alocația este un drept, nu o favoare?

Și, ne mai întrebăm, oare pentru un copil de 16 ani va mai conta că vor dubla ei alocația în 2022? Va aștepta fără să mănânce, fără să se îmbrace, fără să trăiască până când se îndură penelistii să respecte legea?

PRO România atrage atenția că:

Pretextele cum că n-ar exista resursele necesare pentru alocații sunt false, deoarece alocațiile vor fi majorate cu banii care există deja în buget, pentru că nu s-a făcut rectificare bugetară ca să justifice din ce fonduri vor aplica majorarea de 20% , deci acești bani există și puteau fi dați. La fel, PRO România nu mai acceptă umilirea copiilor de către guvern, când PIB pentru un copil este de 4154 de lei, dar se dă doar 4,3 % din sumă. Oare cât timp cred că mai pot păcali opinia publică?

SĂ NU UITĂM!

La 1 Iunie 2015 – Președintele Iohannis promulga Legea privind dublarea alocațiilor pentru copii, iar Prim Ministrul Victor Ponta aloca banii necesari și începea plata. Pentru că i-a păsat cu adevărat de copii și nu s-a jucat cu viitorul lor ca să păstreze puterea cu orice preț.

Că vor să păstreze puterea cu orice preț pentru a face afaceri cu banii statului o dovedesc și recentele nereguli constatate de către Curtea de Conturi  la Ministerul Sănătății în perioada 02.06.2020 – 02.07.2020, în urma acțiunii de control. Pentru că acest guvern nu s-a preocupat decât demagogic să protejeze populația, urmărind, de fapt, să facă afaceri pe banii statului.

În Raportul de control nr. 938/02.07.2020, auditorii Curții de Conturi au identificat probleme majore în desfășurarea achizițiilor cu bani publici:

  • Guvernul a cumpărat măști de la compania de stat UNIFARM, la care este acționar unic, la suprapreț, cu un ados de 71%, comparativ cu adaosul comercial mediu de 12,90% practicat de către companie în raport cu alți clienți.
  • În cazul ajutorului umanitar pentru Republica Moldova nu s-a respectat procedura de achiziție a medicamentelor, măștilor chirurgicale, substanțelor dezinfectante, care au fost predate înainte de semnarea contractelor, iar alcoolul sanitar și componentele celor 10 izolete au fost cumpărate la suprapreț.

Este din ce in ce mai clar pentru ce se încăpătânează să terorizeze o populație, obedientă, de altfel, în condițiile în care am avut cele mai dure și absurde restricții din Europa.

Nu din grijă pentru sănătatea românilor s-a impus obligativitatea măștii aproape peste tot, ci din obscure interese financiare. Altfel, s-ar fi gândit că în țară sunt milioane de oameni care nu-și pot permite nici măcar coșul zilnic, nicidecum să cumpere măști, al căror preț variază de la 2- la 5 lei și ar fi pus în aplicare legea propusă de Pro România, prin care fiecare român să primească gratis 30 de măști.

Ministrul Sănătății n-a fost în stare nici până astăzi să finalizeze o licitație pentru achiziția de măști, se pricepe doar să inducă teroarea în rândul oamenilor, lăsându-i tot mai singuri, dezarmați și neajutorați și acuzându-i că sunt vinovați că nu respectă regulile și se îmbolnăvesc. Zilnic sunt anunțate noi cazuri de îmbolnăvire, dar ei sunt preocupați să organizeze alegeri, în loc să propună soluții concrete pentru sănătate.

Pro România nu poate să tacă în fața acestor nedreptăți, în fața acestor combinații oneroase pentru români.

Așa cum nu poate să tacă nici în cazul situației de-a dreptul dureroase de la ministerul educației, despre care am mai atras atenția.

Ieri a ieșit președintele la televizor și ne-a anunțat începerea școlilor cu data de 14 septembrie după  scenarii de tip semafor: verde – se merge la scoală în localitățile în care e mai puțin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu Covid, galben, se merge în rate, în localitățile în care există între 1 și 3 persoane detectate în medie zilnică și roșu, se stă acasă în localitățile în care există peste 3 bolnavi noi în medie.

Președintele a spus că elevii nu pot veni la scoală decât în funcție de semafor.

Prezența la vot nu este condiționată de cromatică. Imixtiunea președintelui în aceste chestiuni arată clar educația este folosită ca propagandă electorală ieftină. Altfel, ministerul educației n-ar fi impus, pentru cele 250 000 de tablete promise elevilor, condițiile absurde: un copil nu poate primi o tabletă dacă un membru  din familie are telefon conectat la internet.

De fapt, se limitează din nou accesul la educație al celor aproape un milion de copii care nu au beneficiat de aparatura necesară sau de conexiune la internet în experimentul trist al scolii online, care se pare că va continua, dacă e să luam în calcul strategia semaforului prezidențial.  Nici după 6 luni nu s-a luat nicio măsură ca acest dezastru să nu se repete, este evident că nu s-a făcut nicio anchetă socială, că nu s-a stabilit nimic. Singur președintele mai consideră că  guvernul lucrează cu viteză maximă… Cunoaștem ritmul dumnealui, pas cu pas, dar nu înseamnă că este tolerabil.

Nu în ultimul rând, nu pot să nu observ că nici de data asta nu pare că le pasă de profesori, căci din aceste tablete despre care, oricum, nu se știe nici când, nici de unde, nici cu ce preț vor fi achiziționate, niciuna nu va ajunge la dascăli, adică ei sunt, în continuare, lăsați să se descurce cum or putea.

Au dat în schimb semnale că se pregătește reducerea personalului, pentru că eliminarea unor ore din planurile cadru (limbi moderne, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie) a unor discipline (educația tehnologică, limba latină, consilierea și dezvoltarea personală) precum și transformarea unor cursuri în opționale – muzica, desenul, educația fizică, religia- vor conduce, în mod logic, la pierderea unor locuri de muncă.

În această situație, președintele face propagandă electorală și împroașcă primitiv românii cu ură viscerală, acuzându-i că sunt proști. Incitând la segregație între categorii de populație, amenințând cu amenzile, într-un nesfârșit delir al arătatului cu degetul, uitând că, în acest gest, celelalte degete sunt îndreptate tot către sine și ai săi. Guvernul său incompetent, agramat și corupt, pe care PRO România nu l-a votat.

Pentru că suntem PRO România și ținem doar cu România!”

 

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share