28/07/2021

Camelia Lepădat: Raportul Matic prezintă un grad mare de risc pentru cetățenii români

Camelia Lepădat, coordonator departamente de specialitate PRO România Dâmbovița, a adus astăzi în atenție, în cadrul unei conferințe de presă, RAPORTUL MATIĆ, adoptat joi, 24 iunie 2021 la Bruxelles de către Parlamentul European, referitor la situația sănătății sexuale și reproductive și a drepturilor aferente în UE.

Declarații pe larg din conferința de presă:

”Adoptat cu 378 de voturi pentru, 255 împotriva și 42 de abțineri, din partea României a fost votat doar de către de europarlamentarii USR, pentru că doar aceștia rezonează la idea prozelitismului ideologiei de gen.

Conține câteva prevederi pe care PRO România Dâmbovița le consideră ca având un mare grad de risc pentru cetățenii români, nu doar principial, ci și pentru că, în conținutul documentului, Parlamentul European invită UE și statele membre să asigure o finanțare adecvată și bine direcționată pentru a pune în aplicare integrarea dimensiunii de gen în buget prin toate instrumentele cadrului financiar multianual 2021-2027, adică foarte curând.

Pe scurt, Raportul Matic propune, printre altele:

Considerarea avortului ca „drept fundamental al omului” și un act de ”igienă reproductivă”, considerat drept ”natural, sănătos și bun”.

Deși în motivarea rezoluției, Parlamentul European invocă Pactul privind dreptul la viață, tocmai acest inalienabil drept este negat, pentru că nu există nicăieri în tratatele internaționale stipulat un ”drept la avort”. Dacă dreptul de a pruncucide are întâietate în fata dreptului la viață al copilului nenăscut, rezultatul este încurajarea uciderii unei persoane care tocmai vine pe lume și avem de-a face cu o deturnare gravă a noțiunii, prin care se încălcă legea naturala și toata construcția europeană despre drepturi și libertăți.
Mai mult, credem că este o prevedere profund discriminatorie, pe bază de vârstă, orientată împotriva celor mai slabi și mai tineri membri ai speciei umane – copiii nenăscuți.
PRO România reamintește că realitatea țării noastre este extrem de tristă: În România, din 1957 și până acum au fost avortați peste 20 de milioane de copii, încă o dată populația României și suntem în continuare țara cu cea mai ridicată rată de avort din Europa, conform Organizației Mondiale a Sănătății.
Poziția noastră este că promovarea și perpetuarea confuziei între o alegere care ține de viața privată și un drept fundamental va provoca regretabile consecințe în plan moral și o majoră degradare axiologică.

Eliminarea dreptului medicilor și personalului medical, în baza căruia aceștia nu fac proceduri medicale (ex. avort) care le încalcă propria conștiință și incriminarea refuzului acestora de a acționa conform conștiinței, precum și a acțiunilor tuturor persoanelor care, în virtutea profesiei/vocației, precum preoții sau alți reprezentanți ai bisericilor creștine, dacă se vor opune avortului, vor suferi rigorile legii.

Prin aceste prevederi se cere statelor sa elimine dreptul sacru la obiecția conștiinței. Noi considerăm că libertatea de conștiință nu ar trebui negociată niciodată, cu atât mai puțin interzisă, iar în goana după alinierea la noua ideologie a „corectitudinii politice” se vor ignora chiar valorile fondatoare ale Uniunii Europene: democrația, libertatea și acceptarea diversității.
În plus, apreciem ca total nedemocratice aceste prevederi, în contradicție flagrantă cu tratatele UE, care prevăd că domeniul sănătății este exclusiv de competența statelor membre. Menționăm că procesul decizional european presupune că, prin această rezoluție, Parlamentul European dă un semnal Comisiei Europene de a reglementa cele prevăzute în raport. Ca membru al U.E., și România va trebui să transpună în legislația interna prevederile europene.
Ne exprimăm îngrijorarea față de cum va arăta viitorul: vom trăi o nouă persecuție, ca în creștinismul primar? Vor amenda preotul, vor condamna medicul, vor aresta mamele care-și vor educa fiicele în spiritul unor valori impuse de tradiția și morala creștină?

Redefinirea, în fapt, a noțiunilor de „femeie” și „bărbat”, deoarece se folosește terminologia de „persoane gravide”, nu de femei gravide și de bărbat care poate naște, întrucât,” în anumite circumstanțe, bărbații transgen și persoanele non-binare pot, de asemenea, să rămână însărcinate” se prevede că ar trebui, în astfel de cazuri, să beneficieze de măsuri în ceea ce privește sarcina și serviciile de îngrijire legate de naștere fără discriminare pe criterii de identitate de gen”.

Suntem de părere că avem de-a face cu promovarea și întreținerea deliberată ca normale, bune și de dorit, unor grave confuzii despre realitatea biologică și științifică a unui grup minoritar de indivizi și impunerea acestora majorității, ca un adevăr valabil și universal.
Ni se impune să acceptăm că realitatea psihologică a unei minorități absolute ( bărbații care se simt și se comportă ca o femeie și cer să aibă drepturi egale cu femeile sau femeile care se identifică drept masculi) să fie obligatorie pentru majoritate, ignorându-se realitatea biologică, adică se transformă o fantasmă în realitate obiectivă, ceea ce, credem noi, nu este doar bizar ca formulare, ci și abuziv. Practic, acceptând aceasta, orice aberație sau dictatură poate deveni posibilă, deoarece se promoveză, legiferează și finanțează public unele dintre deplorabilele manifestări ale compromisurilor valorilor umane, cum ar fi deviațiile și fantasmagoriile sexuale.

 Am lăsat la final cea mai delicată și mai controversată prevedere, impunerea educației sexuale obligatorii începând de la grădiniță, pentru că grupurile de vârstă, definite în funcție de sarcinile de dezvoltare conform OMS, prevăd, de pildă, pentru grupa de vârstă 0-4 ani, că pruncii vor învăța ”cum să bucure de sexualitate în mod plăcut, bucuria și plăcerea de a atinge propriul corp, despre masturbarea timpurie sau despre dreptul de a explora identitățile de gen.

Iar aceasta deoarece PE încurajează „o educație sexuală completă pentru copii”, o educație comprehensivă, prin care copiii deprind „igiena reproductivă” iar actualii noștri conducători, obedienți, sunt total de acord.

Reamintim că ambițioasa agendă pentru egalitatea de gen a fost angajată de președintele Klaus Johanis încă din 2017, când declara, la o conferință organizată de ONU, că până în 2020, 70% din instituțiile publice naționale și locale din România vor avea experți în egalitatea de gen“, adăugând că se lucrează la o Nouă strategie, care vizează, printre altele, angajarea/desemnarea unui expert de gen la nivelul inspectoratelor școlare și/sau a unităților școlare, care va organiza periodic sesiuni de informare și exerciții interactive cu elevii, părinții și cadrele didactice, cu scopul de a promova egalitatea de șanse.

În fapt, până la promovarea și inocularea identității de gen, a teoriei gender, inventată pentru răspândirea propagandei homosexuale și transexuale, în școli și grădinițe nu mai este decât un pas.

Să nu ne mire dacă, în curând, la copilașii de grupa pregătitoare (grupa de vârstă 4-6 ani) vor învăța despre semnificația și exprimarea sexualității, limbajul sexual adecvat, sentimentele sexuale (apropierea, plăcerea, excitarea) ca parte a tuturor sentimentelor umane sau despre normalitatea relaţiilor cu persoane de același sex.

PRO România crede că aceste prevederi nu reprezintă decât îndoctrinarea forțată a copiilor în sprijinul noului „set obligatoriu de valori” anticreștin, pentru care reprezentanții Europei, în frunte cu președintele Macron, declară că trebuie să ducă o bătălie culturală, o bătălie a civilizațiilor împotriva civilizațiilor mai apropiate de creștinism și de Dumnezeu.

Acest ”Nou Consens european privind noua lume” ne determină să tragem un semnal de alarmă, pentru că încalcă tratatele internaționale, care garantează dreptul părinților de a-și crește și educa propriii copii așa cum cred de cuviință, protejându-le inocența.

Pentru noi, cei din PRO România, noua lume în care nevinovatele jocuri ale copilăriei sunt înlocuite cu jocurile sexuale, în care copiii deprind ca firească și dezirabilă etalarea organelor genitale și senzualitatea, în care sexualitatea este mult mai pronunțată decât la adulții obișnuiți, este o lume a falsei libertăți și a falselor valori, poate cea mai limitativă lume din istorie și pare desprinsă dintr-o distopie a lui Aldous Huxley.”

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share